Ponta: Numirea lui Igaş, legată doar de războiul între Băsescu şi grupurile din PDL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că numirea senatorului PDL Traian Igaş ca ministru al Internelor în locul lui Vasile Blaga a fost determinată strict de "războiul" dintre Traian Băsescu şi "grupările" din PDL.

30 afișări
Imaginea articolului Ponta: Numirea lui Igaş, legată doar de războiul între Băsescu şi grupurile din PDL

Ponta: Numirea lui Igaş, legată doar de războiul între Băsescu şi grupurile din PDL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că PDL a procedat la schimbarea lui Vasile Blaga de la MAI la fel cum a procedat cu schimbarea lui Sebastian Vlădescu de la Ministerul Finanţelor.

"Nu îi plâng nici pe Vlădescu, nici pe Blaga, dar la fel ca la Ministerul Finanţelor, şi la Interne PDL a făcut schimbări numai din perspectiva războiului dintre grupările din partid. Dacă schimbi caii la mijlocul dealului, nu ar trebui să te miri când dai cu căruţa în şanţ. Cu atât mai mult cu cât schimbi caii mai mari cu cai mai mici", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a apreciat că schimbarea lui Vasile Blaga cu Traian Igaş nu a fost făcută pe criterii de competenţă, ci politic.

"Este încă o schimbare de ministru pe care PDL o face nu cu gândul la ceea ce este bine pentru minister, pentru Guvern, pentru ţară, ci doar pe criterii legate de războiul dintre Traian Băsescu şi diversele grupuri din PDL", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a liderului grupului PDL din Senat, Traian Igaş, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Surse din partid au declarat, agenţiei MEDIAFAX, încă de luni dimineaţă că liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, este una dintre variantele luate în calcul de conducerea PDL pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, informaţie confirmată ulterior de către reprezentanţi ai PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici