Ponta: Oamenii la vârf din vămi erau numiţi de Blejnar, aşa scrie în dosarul DNA

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la RRA, că numirile la vârful vămilor erau făcute de către şeful ANAF, Sorin Blejnar, el precizând că aşa ar scrie în dosarul instrumentat de DNA.

34 afișări
Imaginea articolului Ponta: Oamenii la vârf din vămi erau numiţi de Blejnar, aşa scrie în dosarul DNA

Ponta: Oamenii la vârf din vămi erau numiţi de Blejnar, aşa scrie în dosarul DNA (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că toţi vameşii şi şefii de vămi arestaţi în ultimele zile au fost puşi în funcţii de către PDL, începând cu 2009.

"Este familia lor, aceşti oameni au fost puşi acolo tocmai ca să aducă bani la partid. Este prima dată după Ţigareta II când DNA spune foarte clar că banii erau pentru un partid, pentru PDL, că el făcea numirile. Numirile s-au făcut de către Blejnar, aşa scrie în dosarul de la DNA", a spus el.

Preşedintele PSD a mai susţinut că Blejnar ar fi cercetat penal de către DNA pentru returnare de TVA de 60 de milioane de euro.

"Era un sistem corupt care aduna bani pentru cei ce sunt astăzi la putere, nu pentru cei care au fost acum şapte ani sau pentru cei care vor fi mâine", a mai spus Ponta.

El a apreciat că scandalul de corupţie în vămi demonstrează că obiecţiile Franţei şi Germaniei faţă de intrarea României în Schengen erau îndreptăţite.

"Când Franţa şi Germania ne-au spus acum o lună că nu suntem pregătiţi să intrăm în Schengen pentru că sunt mari probleme de corupţie în vămi, preşedintele Băsescu, pe stilul Ceauşescu, a ieşit şi a înfierat, a acuzat Franţa şi Germania. Zilele acestea se dovedeşte că Franţa şi Germania ştiau foarte bine ce se întâmplă în vămile din România", a declarat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici