Ponta: Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, după votul din Parlament, că Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune şi că va face tot posibilul pentru a lupta să-i ajute pe oameni, în condiţiile în care Guvernul este "ilegitim", nefiind susţinut de o majoritate parlamentară.

15 afișări
Imaginea articolului Ponta: Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune

Ponta: Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Vom ataca la Curtea Constituţională această lege. Mai avem o moţiune de cenzură. Ne batem în continuare ca să-i salvăm pe oameni", a spus Ponta.

Întrebat când va depune PSD noua moţiune de cenzură, Ponta a spus: "În cursul acestei sesiuni. Putem convoca o sesiune extraordinară. În momentul în care, de azi, majoritatea parlamentară aparţine Opoziţiei cu 228 de voturi, trebuie să ne batem pentru oameni prin toate mijloacele democratice posibile".

Ponta a declarat, după ce moţiunea de cenzură a PSD "Opriţi genocidul social!" a fost respinsă în Parlament, întrunind doar 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare pentru adoptare, că actualul Guvern nu mai are legitimitate, iar şeful statului ar trebui să îi ceară demisia lui Emil Boc.

"Ne aflăm într-o criză politică. Un Guvern care mai are doar 197 de susţinători, în timp ce 228 de parlamentari au votat împotrivă, este nelegitim. Nu va reuşi să facă niciun lucru bun pentru România. Cred că este de datoria preşedintelui Traian Băsescu să-i ceară domnului Boc să-şi dea demisia şi să cheme toate forţele politice pentru a găsi o soluţie de ieşire din această criză", a spus Ponta.

El a precizat că este foarte dezamăgit şi supărat pentru că viaţa a opt milioane de români a stat în mâna a opt parlamentari de la PDL, UDMR şi independenţi, care ar fi întors rezultatul votului dacă votau moţiunea.

"Faptul că opt oameni mai trebuia să voteze această moţiune pentru ca să nu se taie pensiile şi salariile e un lucru care nu poate decât să mă întristeze foarte tare", a spus Ponta.

El a mulţumit parlamentarilor din Opoziţie care până acum au spijinit Puterea şi care au ales să voteze moţiunea de cezură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici