Ponta: Orice relaţie cu Băsescu ca persoană încetează. Partenerii externi vor şti că au fost folosiţi

Lipsa de valabilitate a pactului de coabitare va avea ca efect faptul că orice relaţie instituţională a Guvernului şi, probabil, a Parlamentului cu Traian Băsescu "ca persoană" încetează, iar partenerii europeni şi americani vor înţelege că au fost manipulaţi, consideră premierul Victor Ponta.

1317 afișări
Imaginea articolului Ponta: Orice relaţie cu Băsescu ca persoană încetează. Partenerii externi vor şti că au fost folosiţi

Ponta: Orice relaţie cu Băsescu ca persoană încetează. Partenerii externi vor şti că au fost folosiţi (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Întrebat la Antena 3 ce presupune faptul că pactul de coabitare nu va mai fi valabil, Ponta a afirmat că efectul va fi acela că, din punctul de vedere al Guvernului şi probabil şi al Parlamentului, orice relaţie instituţională cu Traian Băsescu "ca persoană" încetează.

"Băsescu, dincolo de faptul că a fost demis în 2012 şi a rămas în funcţie minţindu-i pe "cei din străinătate, având sprijinul unor judecători de la Curtea Constituţională, lucrurile în următoarele trei luni trebuie să fie foarte clare: Traian Băsescu se reprezintă pe el, reprezintă familia sa infracţională - pentru că are în acest moment şi face parte dintr-o familie infracţională - şi orice fel de declaraţii, decizii, acţiuni ale lui nu trebuie să fie interpretate ca ale României, ci doar ale lui şi ale grupului său infracţional", a spus Ponta.

El a arătat totodată că scopul principal al demersului său este ca, folosind "autodemascarea" lui Băsescu, să fie arătat încă o dată partenerilor europeni şi americani ai României, care au susţinut că preşedintele vrea pace, respectarea legii şi a statului de drept, că acesta este, de fapt, "un impostor, un individ care mintă, care fură, care îşi bate joc de orice fel de parteneri internaţionali şi naţionali", astfel încât ei să înţeleagă că au fost folosiţi şi manipulaţi.

Premierul Victor Ponta îi trimite o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care îi spune că nu mai este valabil pactul de coabitare, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Guvernul a confirmat ulterior faptul că premierul Ponta i-a transmis, miercuri, preşedintelui scrisoarea de denunţare a pactului de colaborare instituţională semnat de cei doi, ca urmare a declaraţiilor făcute marţi de şeful statului.

Ca reacţie, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a transmis o declaraţie în care arată că preşedinte Traian Băsescu îi "recomandă" premierului Victor Ponta "să se mai gândească dacă, într-adevăr, doreşte denunţarea Acordului de colaborare instituţională între preşedintele României şi prim-ministrul României".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici