Ponta: Paşcu, Boştinaru sau Ivan au experienţă în PE. Pot fi foarte buni vicepreşedinţi

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, după desemnarea Corinei Creţu pentru postul de comisar, funcţia de vicepreşedinte al PE va reveni tot PSD, iar Ioan Mircea Paşcu, Victor Boştinaru şi Cătălin Ivan au suficientă experienţă pentru a fi ”foarte buni” vicepreşedinţi.

63 afișări
Imaginea articolului Ponta: Paşcu, Boştinaru sau Ivan au experienţă în PE. Pot fi foarte buni vicepreşedinţi

Cătălin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

”Haideţi să fie întâi liber (postul de vicepreşedinte al PE deţinut în prezent de Corina Creţu - n.r.), după care sunt câţiva dintre colegii noştri, domnul Ioan Mircea Paşcu, domnul Boştinaru, domnul Cătălin Ivan, care au suficientă experienţă în PE şi care, cu siguranţă, vor putea fi foarte buni vicepreşedinţi ai Parlamentului”, a precizat Victor Ponta.

”Este funcţia PSD prin algoritmul politic”, a mai spus Ponta, adăugând că numirea unui nou vicepreşedinte va fi făcută de delegaţia PSD din PE.

Întrebat dacă funcţia nu aparţine unei femei pentru a respecta paritatea, Ponta a spus că a discutat deja cu preşedintele PE, Martin Schulz, iar funcţia va fi ocupată de unul din cei trei.

”Nu, am discutat cu domnul Schulz şi doamna Dăncilă (Viorica Dăncilă - n.r.) este liderul delegaţiei. Deci, era vorba de unul din cei trei colegi ai noştri. Dar o să avem discuţia asta după ce e liberă poziţia, nu înainte”, a spus Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici