Ponta: Pe instituţii trebuie arborat steagul României, dar nu văd o problemă şi pentru un însemn local

Premierul Victor Ponta a declarat că pe instituţiile reprezentând Guvernul şi autorităţile centrale, indiferent de zonă, trebuie arborate doar steagurile României şi Uniunii Europene, dar că nu vede o mare problemă dacă fiecare autoritate locală vrea să aibă şi un însemn local.

656 afișări
Imaginea articolului Ponta: Pe instituţii trebuie arborat steagul României, dar nu văd o problemă şi pentru un însemn local

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Eu cred un lucru, pe care, sigur, după aceea vedem din punct de vedere legislativ, ca standarde europene: eu cred că pe instituţiile reprezentând Guvernul central şi autorităţile centrale, indiferent că ele se află la Miercurea Ciuc sau la Târgu Jiu, trebuie să fie arborat doar steagul României şi al Uniunii Europene. În rest, dacă găsim o soluţie în care fiecare autoritate locală vrea să aibă un însemn local - că are şi Botoşaniul, şi Teleormanul, şi Harghita - şi îl foloseşte pe plan local pentru autorităţi locale, eu nu văd o mare problemă", a spus Ponta la Antena 3.

El a precizat însă că o soluţie poate fi găsită doar prin discuţii, nu prin acţiuni extremiste de forţă.

La mitingul pentru autonomie organizat, duminică, la Târgu Mureş a fost adoptată o petiţie în care participanţii cer autonomia Ţinutului Secuiesc şi încetarea "luptei împotriva simbolurilor secuilor", aceasta urmând să fie trimisă Guvernului.

Participanţii cer în petiţie ca Ţinutul Secuiesc să devină regiune administrativă de sine stătătoare şi garantarea prin lege a autonomiei teritoriale. Totodată, ei protestează faţă de o reorganizare administrativă care "lezează interesele secuilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici