Ponta pentru presa străină: Sper ca vineri să se încheie criza politică

Premierul român, Victor Ponta, a declarat marţi, într-un interviu acordat agenţiilor străine de presă că Guvernul său va supravieţui, vineri, moţiunii de cenzură pe care a depus-o opoziţia de centru, ceea ce va pune capăt crizei politice care durează de o săptămână.

298 afișări
Imaginea articolului Ponta pentru presa străină: Sper ca vineri să se încheie criza politică

Ponta pentru presa străină: Sper ca vineri să se încheie criza politică (Imagine: Shutterstock)

Ponta s-a declarat încrezător că are o "majoritate solidă", capabilă să treacă peste încercările de răsturnare a Guvernului, relatează Bloomberg. "Ideea este să oprim criza politică şi să avem stabilitate", le-a spus Ponta repoterilor Bloomberg, Reuters, AP şi AFP la Bucureşti. "Sunt convins că după votul de vineri din Parlament lucrurile vor fi clare: fie avem o majoritate solidă - ceea ce cred că avem - fie avem o altă majoritate", a continuat el.

Ponta a respins apelurile preşedintelui Klaus Iohannis de a demisiona după ce procurorii au anunţat că este cercetat penal pentru fals, spălare de bani, conflict de interese şi evaziune fiscală, relatează Reuters. Potrivit Bloomberg, el a numit ancheta o încercare de a-l înlătura de la putere prin "mijloace nedemocratice".

Premierul român a negat orice nereguli, iar biroul său a declarat că acuzaţii împotriva lui au fost înaintate şi anterior de adversarii săi politici şi "demontate meticulos" prin dovezi clare şi documente. "Rata de schimb a leului, toate datele privind încrederea investitorilor în România au fost afectate, de aceea este fundamental să arătăm că nu avem de-a face cu o criză pe termen lung", a declarat Ponta, citat de Reuters.

Procurorii români au făcut o serie de arestări la nivel înalt în acest an în ceea ce rămâne una dintre cele mai corupte ţări din UE.

Ponta a afirmat că negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană vor avea loc la sfârşitul lunii sau la începutul lui iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici