Ponta pleacă în Serbia, unde se va întâlni, în Valea Timocului, şi cu membrii comunităţii româneşti

Premierul Victor Ponta se va afla, miercuri şi joi, în vizită oficială în Serbia, la invitaţia omologului său Aleksandar Vucic, urmând să discute şi cu preşedintele sârbTomislav Nikolići şi să se întâlnească, în Valea Timocului, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zonă.

240 afișări
Imaginea articolului Ponta pleacă în Serbia, unde se va întâlni, în Valea Timocului, şi cu membrii comunităţii româneşti

Victor Ponta (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Discuţiile se vor concentra cu prioritate pe promovarea unor proiecte de cooperare în domeniul economic, dar şi în alte sectoare precum afaceri interne, cooperare transfrontalieră, mediu, turism, etc., precum şi pe sprijinul concret pe care România îl acordă Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Vor fi abordate modalităţile de intensificare a dialogului ministerial, cooperarea în cadrul Strategiei Dunării, aspecte legate de minoritatea românească din Serbia şi coordonarea în cadrul formatelor de cooperare regională", transmite Guvernul printr-un comunicat.

Conform sursei citate, pe agenda de discuţii vor figura, de asemenea, situaţia din vecinătatea estică şi evoluţiile recente din Balcanii de Vest.

Premierul va fi însoţit de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, şi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici