Ponta: Prefectura Harghita să vadă dacă prin numirea unor străzi "Jozsef Nyiro" nu se încalcă legea

Premierul Ponta a declarat, luni, că va solicita Prefecturii Harghita să analizeze dacă hotărârea Consiliului Local de a denumi străzi cu numele lui Jozsef Nyiro nu încalcă legea adoptată în România care interzice recunoaşterea sau onorarea persoanelor implicate în acţiuni fasciste, antisemite.

315 afișări
Imaginea articolului Ponta: Prefectura Harghita să vadă dacă prin numirea unor străzi "Jozsef Nyiro" nu se încalcă legea

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Numele de străzi sunt stabilite de autorităţile locale. O să cer prefecturii să analizeze dacă decizia Consiliului Local nu încalcă legea adoptată în România care împiedică orice fel de recunoaşteri şi de onoruri acordate unor persoane care au fost implicate în acţiuni fasciste, antisemite şi acţiuni antiromâneşti", a spus Ponta, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că în România există străzi care poartă numele lui Jozsef Nyiro.

"Într-adevăr, respectiva persoană nu a fost condamnată niciodată, nu a fost declarată ca şi criminal de război, dar o să cer prefecturii să analizeze toate aceste lucruri", a adăugat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici