Ponta: Prin revocarea lui Lăzăroiu, "piticii din Guvern au dat-o afară pe Albă ca Zăpada"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că revocarea lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii arată că gradul de incompetenţă al acestuia nu a fost tolerat nici măcar de guvernul Emil Boc.

419 afișări
Imaginea articolului Ponta: Prin revocarea lui Lăzăroiu, "piticii din Guvern au dat-o afară pe Albă ca Zăpada"

Preşedintele PSD, Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că, de la numirea lui Lăzăroiu în funcţia de ministru, România nu a avut, timp de două luni de zile, ministru al Muncii.

"Revocarea lui Lăzăroiu arată că piticii din Guvern au dat-o afară pe Albă ca Zăpada. Lăzăroiu nu era ministru al Muncii, ci un comisar politic al lui Băsescu, la fel de iresponsabil şi de neserios, un om care nu avea nimic în comun cu Ministerul Muncii", a susţinut Ponta.

Preşedintele PSD a mai afirmat că cererea de revocare a lui Lăzăroiu şi de înlocuire a acestuia cu Sulfina Barbu este un nou episod din conflictul intern din PDL.

"Din păcate, aceste certuri interne din PDL se duc pe spinarea românilor. Ca să schimbi trei miniştri în două zile trebuie să fii campionul incompetenţei. Asta arată că Traian Băsescu le trimite în Guvern celor de la PDL oameni care nu au nicio legătură cu activitatea ministerială. Noi, USL, sperăm ca atunci când vom veni la guvernare să preluăm Ministerul Muncii de la un ministru cât de cât serios şi raţional", a mai declarat Ponta.

Premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, precum şi propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post.

"În temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constituţia României, premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a înaintat preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale", a anunţat, vineri, Guvernul.

Alineatul invocat prevede că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici