Ponta: Proiectul noii Constituţii ar trebui să fie "teoretic" finalizat într-o săptămână

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat luni, după şedinţa liderilor coaliţiei, că proiectul noii Constituţii ar trebui să fie ”teoretic” finalizat într-o săptămână, dacă nu s-au răzgândit liberalii, situaţie care ar fi ”destul de penibilă” pentru aceştia.

298 afișări
Imaginea articolului Ponta: Proiectul noii Constituţii ar trebui să fie "teoretic" finalizat într-o săptămână

Ponta: Proiectul noii Constituţii ar trebui să fie "teoretic" finalizat într-o săptămână (imagine: Mediafax Foto / Razvan Chirita)

Teoretic, ar trebui să putem să terminăm într-o săptămână dacă nu s-au răzgândit liberalii, dacă ceea ce au zis anul trecut nu mai e valabil anul ăsta. Atunci cred că sunt într-o situaţie destul de penibilă. Noi nu ne-am răzgândit cu nimic din ce am propus în 2013 şi 2014, cu excepţia acelor articole care nu pot fi incluse în urma opiniei celor două instituţii extra-parlamentare”, a comentat Ponta.

Social-democratul a spus că, teoretic, majoritatea este absolută dacă nu s-au răzgândit liberalii.

”De când au devenit pedelişti, s-ar putea să fi preluat opiniile PDL, pentru că, în 2013-2014, doar PDL s-a opus modificării Constituţiei, iar acum s-ar putea ca şi PNL să se racordeze cu poziţia PDL. E singurul impediment pe care îl văd. Altfel, în anul ăsta ar trebui să avem inclusiv referendum”, a susţinut Ponta.

Întrebat dacă mai susţine sancţionarea migraţiei, plus articolul privind numirea premierului, el a răspuns: ”Evident că, dacă există obiecţii majore fie din partea Comisiei de la Veneţia, fie din partea CCR, acestea trebuie avute în vedere”.

Întrebat ce şanse dă noului demers de modificare a Constituţiei, Victor Ponta a invocat faptul în acest sens este ”o problemă un pic ciudată”.

”Aici este o problemă un pic ciudată, în sensul în care noi ne-am cam înţeles pe toate textele cu colegii liberali, după aceea au fost nişte articole pe care CCR sau Comisia de la Veneţia le-a respins”, a explicat premierul.

”Am discutat (în şedinţa Coaliţiei - n.r.) din nou lucrurile pe care le avem în derulare în această săptămână, anume Comisia pentru revizuirea Constituţiei care de azi a repornit activitatea, în sensul în care PNL, până la urmă, şi-a desemnat oameni în comisie. Colegii noştri, şi domnul Chelaru şi ceilalţi, le-au spus: «Acesta este proiectul USL, care a trecut şi de CCR şi de Comisia de la Veneţia, luaţi-vă un mandat, aruncaţi o ultimă privire ca săptămâna viitoare să putem să finalizăm»”, a adăugat social-democratul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici