Ponta: PSD are nevoie de un suflu nou pentru bătăliile electorale din 2016. Îl sprijin pe Dragnea

Premierul Victor Ponta spune că PSD are nevoie de un suflu nou pentru bătăliile electorale din 2016, precizând că nu i-a cerut nimeni să facă pasul înapoi, dar nu mai avea "resursele motivaţionale şi de timp" pentru a se ocupa de partid şi că are "datoria morală" de a-l susţine pe Liviu Dragnea.

270 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD are nevoie de un suflu nou pentru bătăliile electorale din 2016. Îl sprijin pe Dragnea

Ponta: PSD are nevoie de un suflu nou pentru bătăliile electorale din 2016. Îl sprijin pe Dragnea (Foto: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"Este evident că pentru bătăliile electorale din 2016, PSD are nevoie de un suflu nou şi de o implicare totală în munca politică şi organizatorică. Nu mi-a reproşat nimeni şi nu mi-a cerut nimeni să renunţ la conducerea partidului, dar nu era nevoie, pentru că am simţit eu singur că nu mai aveam resursele (în primul rând motivaţionale şi de timp) pentru aşa ceva; aşa că am cerut colegilor mei să decidă cine să îi conducă în acele bătălii, iar eu voi fi în echipă pe orice poziţie se consideră necesar. Ei l-au ales pe Liviu şi eu îl sprijin pe el, PSD", scrie Ponta, pe Facebook.

El a mai spus că are "datoria morală" să îl susţină pe Liviu Dragnea, tot aşa cum acesta l-a susţinut în trecut, pe durata mandatului său de premier. "Nu doar că respect acest vot (decizia CEx de a-l alege pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte interimar al PSD -n.r.), dar am toată voinţa şi buna credinţă de a-l sprijini pe Liviu în sarcina dificilă pe care şi-a asumat-o. Aşa cred că este bine pentru PSD, pentru Coaliţia de Guvernare şi pentru oamenii care ne-au votat (dar şi pentru că Liviu Dragnea a fost alături de mine în tot mandatul meu de peste 5 ani şi am datoria morală să fac acum acelaşi lucru faţă de el)", mai scrie Ponta, adăugând că doreşte să îşi ducă la bun sfârşit mandatul de premier, alături de partidele din actuala coaliţie şi liderii acestora, Gabriel Oprea, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Ponta a declarat, miercuri, referitor la alegerea lui Dragnea la şefia PSD, că partidul este liber să aleagă pe cine vrea, adăugând că, dacă ar fi rămas la şedinţa CExN, ar fi votat-o pe Rovana Plumb, dar nu consideră că a suferit o înfrângere şi nu va demisiona de la Guvern.

Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a ales, miercuri, pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte interimar. Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare, în Dosarul Fraudă la Referendumul din 2012. Ponta nu a participat la votul din CEx.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici