Ponta: PSD nu va ezita să declanşeze suspendarea lui Băsescu dacă acesta nu respectă Constituţia

Liderul PSD, Victor Ponta, susţine că PSD nu va avea "niciun fel de ezitare" să declanşeze procedura suspendării preşedintelui Traian Băsescu dacă acesta îşi încalcă atribuţiile constituţionale, precizând însă că nu se va "juca" cu aceste lucruri doar pentru că "dau bine la televizor".

14 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD nu va ezita să declanşeze suspendarea lui Băsescu dacă acesta nu respectă Constituţia

Ponta: PSD nu va ezita să declanşeze suspendarea lui Băsescu dacă acesta nu respectă Constituţia (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Atunci când am anunţat că vom iniţia procedura de suspendare am spus foarte clar că dacă domnul Băsescu sau alt preşedinte, fie că îl cheamă Băsescu, Popescu, Georgescu sau Iliescu, dacă încalcă Constituţia României, noi declanşăm acea procedură clară de sancţionare. Dacă ar fi promulgat o lege adoptată prin fraudă, Legea pensiilor, am fi declanşat acea procedură. Domnul Băsescu cred că a înţeles mesajul nostru şi nu a promulgat-o", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a adăugat că preşedintele Traian Băsescu a găsit acea prevedere privind vârsta de pensionare şi nu a promulgat legea, deşi cu două săptămâni înainte zicea invers.

El a afirmat că dacă va exista o situaţie în care Traian Băsescu îşi va încalca atribuţiile constituţionale PSD nu va avea "niciun fel de ezitare" să folosească această "armă".

"Dacă va fi o altă situaţie în care domnul Băsescu îşi încalcă atribuţiile constituţionale, nu avem niciun fel de ezitare să folosim această armă. Dar pe de altă parte, nici nu cred că toată ziua bună ziua trebuie să suspendăm preşedintele. Îl suspenzi pe preşedinte dacă încalcă Constituţia. Că nu îmi place de domnul Băsescu nu cred că este un secret. Nu le place în general oamenilor în ultimul timp. Dar suspendarea se face pentru încălcarea Constituţiei şi nu cred că trebuie să ne jucăm cu lucrurile astea doar aşa că dau bine la televizor", a spus Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a aflat, joi, într-o vizită la Alba Iulia, unde a avut programate întâlniri cu liderii locali ai filialei judeţene a PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici