Ponta regretă că nu mai trăieşte Ceauşescu pentru a face dreptate în Albeni

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta regretă că nu mai trăieşte Nicolae Ceauşescu pentru a face dreptate în cazul caselor construite pentru sinistraţii din satul gorjean Seciurile, grav afectat de alunecări de teren, în primăvara anului 2006.

632 afișări
Imaginea articolului Ponta regretă că nu mai trăieşte Ceauşescu pentru a face dreptate în Albeni

Ponta regretă că nu mai trăieşte Ceauşescu pentru a face dreptate în Albeni (Imagine: www.impactingorj.com)

Satul Seciurile a fost afectat de o alunecare de teren în mai 2006, circa 150 de gospodării fiind atunci complet distruse, iar autorităţile au început reconstrucţia caselor la Târgu Cărbuneşti şi Albeni.

Vicepreşedintele PSD a spus că, în calitate de deputat de Gorj, a fost în cele două zone din Târgu Cărbuneşti şi Albeni unde au fost reconstruite peste 100 de case pentru sinistraţi şi a rămas îngrozit de modul în care au fost ridicate aceste locuinţe şi de calitatea lucrărilor executate.

Victor Ponta susţine că, după turul al doilea al alegerilor, doreşte să aducă situaţia în atenţia opiniei publice şi că, deocamdată, solicită doar sprijinul presei pentru a afla numele firmelor care au construit şi "au furat" banii alocaţi pentru casele sinistraţilor.

Parlamentarul a mai spus şi că este pentru prima dată când regretă dispariţia lui Nicolae Ceauşescu, întrucât este convins că actualele autorităţi ale statului nu vor face niciodată dreptate.

"Am fost procuror, am condus Corpul de Control al Guvernului, am văzut multe furturi şi jafuri în România, dar sunt convins că unul mai mare decât cel de la Albeni nu a existat. S-au cheltuit bani grei, s-au dat câte 700 de milioane de lei vechi pentru o cutie de chibrituri pe care o numim casă, iar oamenii de acolo nu am nici măcar un acoperiş sigur deasupra capului pentru că plouă prin el, de drumuri sau reţea de apă nici nu mai vorbim. Acolo au furat toţi care au prins contracte, indiferent de partidul de la care proveneau. Este prima dată când regret că nu mai există Nicolae Ceauşescu pentru că el sigur i-ar fi împuşcat pe toţi", a spus vicepreşedintele PSD.

Ponta l-a criticat şi pe ministrul Administraţiei şi Reformei Administrative, Cristian David, care marţi a fost în vizită oficială în Gorj şi care, în opinia sa, în loc să meargă să verifice situaţia de la Albeni, s-a deplasat în diferite oraşe pentru a susţine candidaţi ai PNL la primării, în turul doi al alegerilor.

"David avea mai mult sprijin de la populaţie dacă făcea o anchetă la Albeni. El trebuia să se ducă acolo cu dubele după el. Ceauşescu dacă ar mai fi fost ar fi rezolvat problema la modul cel mai expeditiv cu putinţă. Acolo s-a pus tablă de coteţe pe case şi le-au spus case, dar, de fapt, sunt coteţe. Oricum nu am încredere că, vreodată, instituţiile statului vor face dreptate acolo”, a declarat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici