Ponta: România a fost distrusă de Băsescu, un scorpion care i-a înţepat pe toţi ce i-au fost alături

Co-preşedintele USL Victor Ponta a afirmat, marţi seară, la mitingul de la Oradea, că "România a fost distrusă de Traian Băsescu, un scorpion care a înţepat şi i-a înţepat pe toţi cei care i-au fost alături", iar din 30 iulie trebuie să se muncească pentru a se reconstrui ţara.

582 afișări
Imaginea articolului Ponta: România a fost distrusă de Băsescu, un scorpion care i-a înţepat pe toţi ce i-au fost alături

Ponta: România a fost distrusă de Băsescu, un scorpion care i-a înţepat pe toţi ce i-au fost alături (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

Ponta a spus că Traian Băsescu i-a "pus" pe Boc şi pe cei de la PDL să taie salariile medicilor, pompierilor, profesorilor, poliţiştilor, iar USL, care a venit la guvernare de două luni şi jumătate, a început să dea oamenilor banii înapoi.

"El va spune tot timpul «Nu», dumneavoastră trebuie să spuneţi pe 29 iulie «Da» ca să dăm oamenilor înapoi ce le-a luat Băsescu", a afirmat Ponta, el reiterând acest mesaj la finalul criticilor aduse preşedintelui suspendat.

Potrivit lui Ponta, "Traian Băsescu a cerut Guvernului Boc să taie pensiile celor mai amărâţi pensionari".

"Băsescu a venit şi a distrus în doi ani 700.000 de locuri de muncă, a lăsat toţi tinerii absolvenţi ai acestei ţări să termine liceul sau facultatea direct şomeri (...) Băsescu şi cei ai lui din PDL au distrus toate firmele cinstite din această ţară, toate firmele care creau locuri de muncă, toate firmele care nu cotizau la PDL şi la campania lui Băsescu", a susţinut Ponta.

Conform sursei citate, "în trei luni de când Băsescu şi Blejnar nu mai căpuşează această ţară avem în plus la buget un miliard 200 de milioane, trebuie să înţelegeţi cât furau oamenii ăştia în fiecare lună de la dumneavoastră. Trebuie să spuneţi «Da» ca să îi scoatem de la furtul banilor publici".

Ponta a spus că în toată ţara şi în Transilvania sunt firme cinstite, firme mici, care au nevoie de măsura pe care Guvernul vrea să o aducă - de a nu plăti TVA decât la încasare, dar a susţinut şi că Băsescu şi Elena Udrea spuneau primăriilor că nu pot accesa fonduri europene decât "dacă sunt de la PDL".

"(...) Nu poate nici Bolojan la Oradea, niciun alt oraş decât dacă trece la PDL. Trebuie să dezvoltăm toate oraşele acestei ţări şi spuneţi Clujului că eu voi fi mai cinstit şi mai corect pentru Cluj decât a fost Boc, care era de acolo", a continuat Ponta.

El le-a spus participanţilor la miting că actuala guvernare a cerut să se redeschidă spitalele "pe care Traian Băsescu le-a închis", iar dacă românii vor spune "Da" în 29 iulie vor avea din nou spitale şi şcoli.

"Eu cred că România este o ţară bună, este o ţară bogată, care după opt ani, în următoarele patru zile îşi va reclădi viitorul şi va începe să fie din nou o ţară în care să putem să trăim normal, în care să nu trebuiască să fii al lui Băsescu sau al PDL ca să ai un loc de muncă, o afacere, o pensie, să duci copilul la şcoală şi părintele la spital... Asta e România pe care putem să o facem", a spus Ponta.

El a adăugat: "România a fost distrusă de Traian Băsescu, un scorpion care a înţepat şi i-a înţepat pe toţi cei care i-au fost alături, şi pe Petre Roman, şi pe Ciorbea, şi pe Tăriceanu, pe toată lumea".

Victor Ponta a afirmat că vrea să îi spună "mincinosului, laşului de Băsescu" faptul că "vara asta şi anul ăsta se poartă tricolorul României".

"Vara asta ne apărăm ţara pe care el cu Mihai Răzvan Ungureanu voiau să o vândă pe nimic, ca să primească bani mai departe de la cei care cumpărau ţara şi care ne cumpărau fiecare lucru care a mai rămas acestui popor (...) De pe 30 iulie trebuie să muncim împreună să reconstruim România distrusă de Traian Băsescu", a conchis Ponta.

Aproximativ 8.000 de persoane participă, marţi seară, la un miting organizat de USL la Oradea pentru demiterea lui Traian Băsescu, pe scena amplasată în zonă urcând şi liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici