Ponta: România va negocia în continuare pentru alocări cât mai bune din bugetul UE

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, la Botoşani, că în perioada următoare va trebui ca România să negocieze în ceea ce priveşte bugetul UE 2014-2020 astfel încât să fie obţinută o alocare cât mai bună şi să fie eliminate prevederile care dezavantajează România.

143 afișări
Imaginea articolului Ponta: România va negocia în continuare pentru alocări cât mai bune din bugetul UE

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ponta a spus, într-o conferinţă de presă organizată la Botoşani, că îi pare rău că nu s-a ajuns la un consens la Consiliul European de la Bruxelles, dar că este mai bine pentru România să nu se ajungă acum la o soluţie, decât să se adopte o soluţie care să dezavantajeze România.

"Îmi pare rău că nu există un consens cu privire la această chestiune la nivel european, dar pentru România e mai bine să nu se ajungă la o soluţie acum, decât să se ajungă la o soluţie proastă aşa încât, în perioada următoare, noi toţi trebuie să negociem aceste prevederi care dezavatajează România şi să obţinem o alocare cât mai bună", a spus premierul.

Ponta a menţionat că se vor continua negocierile pentru bugetul 2014 - 2020 şi vor trebui să existe alocări suficiente pentru Politica Agricolă Comună şi cât mai multe fonduri pentru coeziune.

"Se va negocia în continuare, iar ce e important pentru noi este să nu mai apară, în ultimul moment, cum s-a întâmplat acum, condiţii clare îndreptate împotriva României. Trebuie să avem alocările suficiente pentru Politica Agricolă Comună. Am discutat acum şi cu preşedintele Franţei şi cu premierul Poloniei să ne coordonăm, să avem sprijin pentru PAC, iar la coeziune o sumă cât mai mare şi mai ales scoase condiţiile acelea care erau împotriva României, în primul rând condiţia prin care eram sancţionaţi pentru faptul că până în 2011 guvernul PDL nu a reuşit să folosească bani europeni", a spus premierul.

Summitul Consiliului European dedicat bugetului multianual al Uniunii Europene s-a încheiat vineri după-amiază, fără a se ajunge la un acord, anunţă surse din cadrul Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE. Reuniunea şefilor de stat şi de guvern din cele 27 de state membre UE începuse joi seară, la Bruxelles, fiind dedicată în principal bugetului multianual al Uniunii pentru perioada 2014 - 2020.

"Şefii de stat şi de guvern s-au despărţit fără a ajunge la un acord", afirmă o sursă oficială.

Liderii europeni reluaseră vineri dimineaţă lucrările, după o serie de întrevederi bilaterale care au avut loc joi şi au fost urmate de summit. Dar nu au reuşit să depăşească divergenţele privind bugetul plurianual şi distribuirea fondurilor. Premierul Marii Britanii, David Cameron, declara vineri dimineaţă că nu existau "progrese suficiente".

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a apreciat vineri că va fi posibil să se ajungă la un acord pe tema bugetului UE la începutul anului 2013, încercând să minimizeze consecinţele eşecului summit-ului organizat joi şi vineri la Bruxelles.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici