Ponta: România va trebui să recunoască Kosovo. În Siria este un regim ilegitim şi criminal

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la reuniunea naţională a diplomaţiei române, că nu s-a ferit să afirme că România trebuie să recunoască independenţa Kosovo şi că în Siria este un regim "ilegitim şi criminal" deoarece autorităţile trebuie să fie alături de aliaţii europeni şi transatlantici.

935 afișări
Imaginea articolului Ponta: România va trebui să recunoască Kosovo. În Siria este un regim ilegitim şi criminal

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

"Nu m-am ferit să spun că România va trebui până la urmă să recunoască Kosovo şi să fie alături de aliaţii noştri europeni şi trans-atlantici, nu m-am ferit niciodată să spun că România trebuie să accepte că în Siria este un regim ilegitim şi criminal. Sunt lucruri care ţin până la urmă de un sistem democratic care funcţionează şi vreau să rog pe ambasadori să nu fiţi încurcaţi dacă vedeţi poziţii uneori diferite ale diverselor instituţii. Avem o procedură constituţională, Guvern, Parlament, Preşedinte, în care deciziile se iau, dar eu încerc să gândesc pe termen mediu şi lung, chiar dacă, sigur, termenul scurt este uneori mai important", le-a spus Ponta diplomaţilor.

Ulterior, într-o declaraţie acordată presei, Ponta a spus că România va fi solidară, ca întotodeauna, cu alianţa ţărilor democratice în ceea ce priveşte o eventuală intervenţie militară în Siria, deciziile urmând să fie luate la nivel european, la NATO şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici