Ponta scrie Parlamentului: Băsescu nu a cerut elemente de mandat pentru Consiliul European

Premierul Victor Ponta a transmis conducerii Senatului o adresă prin care informează că preşedintele Traian Băsescu nu a solicitat Executivului elemente de mandat pentru participarea la reuniunea Consiliului European din 26-27 iunie.

343 afișări
Imaginea articolului Ponta scrie Parlamentului: Băsescu nu a cerut elemente de mandat pentru Consiliul European

Ponta scrie Parlamentului: Băsescu nu a cerut elemente de mandat pentru Consiliul European (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ponta mai arată că, în aceste condiţii, Guvernul este în măsură să informeze Parlamentul doar asupra agendei reuniunii, care va fi axată pe creştere economică, competitivitate, creare de locuri de muncă, energie şi schimbări climatice şi pe definirea unor linii strategice pe aria de libertate, securitate, justiţie.

Premierul mai precizează că vor fi continuate, de asemenea, discuţiile privind procesul de desemnare a viitorului leadership european şi vor fi abordate aspecte legate de relaţii externe, funcţie de evoluţii.

Potrivit Legii 373 privind cooperarea dintre Guvern şi Parlament în domeniul afacerilor europene, Executivul are obligaţia de a transmite Parlamentului, cu minimum zece zile calendaristice înainte de reuniunea Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte la Consiliul European.

Victor Ponta mai precizează că şeful statului nu a informat asupra poziţiei pe care acesta a avut-o la reuniunile Consiliului European la care a participat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici