Ponta: Se vor convoca şedinţe la CSM până se face cvorum sau până când se va autosesiza Senatul

Premierul Vicor Ponta a declarat, miercuri, că joi se va duce la şedinţa CSM în care speră că se va lua act de demisia Monei Pivniceru, iar dacă nu va fi cvorum, se vor convoca şedinţe până când acesta va fi constituit sau până când Senatul constată că membrii CSM nu-şi exercită atribuţiile.

1060 afișări
Imaginea articolului Ponta: Se vor convoca şedinţe la CSM până se face cvorum sau până când se va autosesiza Senatul

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mâine (joi-n.r.), la 9.00, o să merg acolo (la CSM-n.r.) şi o să merg la CSM până ei fac cvorum. Sunt foarte încăpăţânat", a spus premierul la Antena 3.

El a subliniat că se vor convoca şedinţe ale CSM pentru a se lua act de demisia Monei Pivniceru până când se va constitui cvorumul sau până când Senatul va constata că membrii CSM nu-şi mai exercită atribuţiile.

"Sper totuşi ca această noapte să fie un sfetnic bun", a spus Ponta.

Premierul a precizat că Pivniceru rămâne în continuare propunerea sa pentru portofoliul Justiţiei, indiferent de un eventual alt punct de vedere al preşedintelui Băsescu.

"Voi continua să o propun pe doamna Mona Pivniceru ca ministru al Justiţiei, nu voi face nicio altã nominalizare (...). Domnul Băsescu şi-a propus, a zis-o de o mie de ori: «Să n-ajungă cumva Ponta prim-ministru». E, uite c-a ajuns. La fel acum, cred că stă în garajul domniei sale devenit faimos şi zice «Domne, să n-ajungă Mona Pivniceru ministru». O să ajungă ministrul Justiţiei, sunt convins de lucrul ăsta", a spus premierul.

În opinia sa, preşedintele se teme de orice om pe care nu-l are la mână cu dosare sau care nu a reuşit să-l compromită.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuia să ia în discuţie, miercuri, demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, procedură în urma căreia aceasta va putea prelua Ministerul Justiţiei, unde, din 7 august, interimatul este asigurat de premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta, care a venit la CSM în calitate de membru de drept al Consiliului, el fiind ministru interimar al Justiţiei, a declarat că nu a fost întrunit cvorumul pentru a se lua act de demisia Monei Pivniceru, calificând situaţia ca fiind împotriva interesului justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici