Ponta: Secţiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere. Camere video erau doar în secţii speciale

Secţiile de vot nu vor fi dotate cu aparate de supraveghere, deoarece astfel de camere video nu au fost folosite până în prezent decât în secţiile speciale, iar la referendumul pentru demiterea preşedintelui nu vor fi amenajate secţii speciale, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

658 afișări
Imaginea articolului Ponta: Secţiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere. Camere video erau doar în secţii speciale

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Sunt suficiente secţii de vot şi nu există secţii speciale, motiv pentru care diverse cereri neserioase nu puteau fi satisfăcute. Nu a existat în România până în acest moment supraveghere video a tuturor secţiilor de vot, a fost vorba de secţiile speciale atunci când au existat. Acum sunt secţiile normale, iar dacă cineva caută nod în papură, dumneavoastră trebuie să răspundeţi foarte clar şi conform legii", a spus Ponta, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale.

El a arătat totodată că numărul total al alegătorilor înscrişi este de 18.292.000 persoane, dintre care doar 15.700.000 au cărţi de identitate, ceilalţi având posibilitatea să voteze cu ajutorul buletinelor, al cărţilor de identitate provizorii şi al paşapoartelor.

PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de vot la referendum, desfiinţarea secţiilor suplimentare înfiinţate "ilegal", după 16 iulie, urgentarea achiziţionării soft-ului antifraudă şi ca aceia care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă seară, că în secţiile de votare pentru referendum sunt necesare camerele de luat vederi, motivând că pe 29 iulie se vor organiza secţii de votare şi în restaurante şi baruri, "ceea ce întrece orice imaginaţie".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici