Ponta şi-a amintit la MApN cum bunicul său a dezertat din armata austro-ungară pentru cea română

Premierul Victor Ponta a cerut conducerii MApN să nu se implice în politică, arătând că instituţia nu trebuie să aibă vreo legătură cu bătălia politică, şi i-a asigurat pe militari că sunt respectaţi de Guvern, amintindu-şi că bunicul său a dezertat din armata austro-ungară şi s-a înrolat în România.

409 afișări
Imaginea articolului Ponta şi-a amintit la MApN cum bunicul său a dezertat din armata austro-ungară pentru cea română

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Cele şase luni de serviciu militar obligatoriu, ca infanterist, nu pot să spun că m-au ajutat foarte mult, dar ştiu că sunteţi o instituţie fundamentală a oricărui stat democratic, că veţi avea din partea mea respectul pe care îl meritaţi şi sprijinul pentru a putea să vă păstraţi demnitatea. Vă cer şi vă rog să uitaţi de orice fel de politică, treaba dumneavoastră nu este politica", a spus Ponta militarilor, prezent la ceremonia de instalare a lui Corneliu Dobriţoiu în postul de ministru al Apărării Naţionale.

El şi-a încheiat scurtul discurs amintindu-şi că bunicul său, cu gradul de colonel, a dezertat în 1917 din armata austro-ungară şi s-a înrolat în armata română.

"Nu ştiu dacă vreodată voi reuşi să mă ridic cât de cât la nivelul celor care mi-au dat numele, dar din partea mea veţi avea tot respectul şi sprijinul de care aveţi nevoie", a conchis premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici