Ponta: Şmecheria din România nu funcţionează pe plan internaţional. Ne-am făcut încă o dată de râs

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, comentând afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că România nu are nicio poziţie faţă de intervenţia militară în Libia, că "şmecheria" nu funcţionează pe plan internaţional şi că România s-a făcut încă o dată de râs.

58 afișări
Imaginea articolului Ponta: Şmecheria din România nu funcţionează pe plan internaţional. Ne-am făcut încă o dată de râs

Ponta: Şmecheria din România nu funcţionează pe plan internaţional. Ne-am făcut încă o dată de râs (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Din păcate, domnul Băsescu crede că pe plan internaţional şmecheria din România se poate aplica. Acolo, de fiecare dată, şmecheriile şi toate aceste aranjamente tip Băsescu nu au funcţionat. Ne-am făcut de râs încă o dată", a spus Ponta, răspunzând unei întrebări care viza afirmaţiile şefului statului, Traian Băsescu, referitoare la faptul că România nu are nicio poziţie faţă de intervenţia militară în Libia

"Sper, în curând, să avem un preşedinte care să fie serios şi băgat în seamă pe plan internaţional, aşa cum îmi doresc şi pe plan intern cât mai curând să avem un Guvern care să se ocupe de români", a adăugat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară, la RTV, că poziţia oficială a României în problema Libiei se va exprima după aprobarea de către NATO a directivei de execuţie a planificării operaţiunii din Libia.

Anterior, preşedintele Băsescu declarase la TVR 1 că România nu are de ce să se pronunţe în acest moment în problema Libiei, precizând că ţara noastră respectă Rezoluţia 1973 a Consiliului de Securitate al ONU privind instituirea zonei de interdicţie aeriană deasupra Libiei.

De asemenea, preşedintele a spus că România a participat la toate procesele de planificare militară în cadrul NATO şi că, atunci când NATO va lua o decizie în cazul Libiei, "România va fi acolo".

"Şi dacă am fi vrut, nu aveam cu ce în această fază(...)Imaginaţi-vă un MIG 21 Lancer să ajungă la Aviano", a remarcat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici