Ponta: Sper că, în 2015, nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a reiterat că se va retrage de la conducerea Guvernului dacă va exista un dosar în care este începută urmărirea sa penală, adăugând însă că speră ca, în 2015, guvernele să nu fie schimbate prin mijloace judiciare.

482 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sper că, în 2015, nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare

Ponta: Sper că, în 2015, nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat la Antena 3 dacă crede că este posibil ca cei care doresc înlăturarea sa din fruntea Guvernului să îi instrumenteze un dosar la DNA, Ponta a răspuns: "Cred că dacă se face un dosar în care faţă de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcţia de prim-ministru, dar eu sper că în 2015 nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred că acest lucru nu se va întâmpla".

El amintit că vrea ca în statutul PSD să fie clar stipulat că o persoană cu atribuţii de lider naţional sau local faţă de care este cerută urmărirea penală sau este trimisă în judecată nu mai poate ocupa diferite funcţii publice.

La sfârşitul lunii februarie, Ponta, a declarat, după şedinţa CExN de la Sinaia, că va renunţa la şefia partidului dacă, în luna martie, Consiliul Naţional nu va adopta modificările la statut privind sancţiunile impuse membrilor de partid care se află în diverse stadii în procese penale.

Ponta a spus că la CN din 20-21 martie PSD va trebui să ia decizii radicale legate de ceea ce trebuie schimbat în modul său de organizare internă, dar şi în exprimările, mentalitatea şi acţiunea sa politică şi publică.

Liderul PSD a spus că măsura introducerii unor sancţiuni clare în statut pentru cei care au probleme cu Justiţia nu beneficiază la acest moment de un consens, dimpotrivă.

"Până la Consiliul Naţional trebuie să ne hotărâm. Nu toată lumea e de acord cu acest lucru, după cum deja aţi aflat. Nu pot spune că e un consens extraordinar pe această temă", a spus Ponta, care a precizat că a discutat despre subiect cu "toată lumea", inclusiv cu preşedintele CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu, care s-a declarat împotriva unor astfel de măsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici