Ponta sprijină candidatura premierului polonez Donald Tusk pentru preşedinte al Consiliului European

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, sâmbătă, sprijinul pentru candidatura premierului Poloniei, Donald Tusk, la funcţia de preşedinte al Consiliului European, subliniind că desemnarea lui Tusk în această poziţie ar fi un lucru bun pentru noile state membre ale Uniunii Europene.

250 afișări
Imaginea articolului Ponta sprijină candidatura premierului polonez Donald Tusk pentru preşedinte al Consiliului European

Donald Tusk (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ponta a prezentat discuţiile care au avut loc în acest sens la reuniunea liderilor social-democraţi din statele europene, reuniţi sâmbătă la Paris, la care a luat parte.

"În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului European, urmează ca azi să se găsească o soluţie cât mai consensual posibilă, însă am exprimat o poziţie clară ca, în măsura în care unul dintre candidaţi va fi actualul prim-ministru al Poloniei, eu personal şi Guvernul pe care îl conduc, trecând peste partea de familii politice, considerăm că un preşdinte al Consiliului European care să reprezinte o ţară din noul val de membri al Uniunii Europene este un lucru bun pentru România şi pentru toţi cei care facem parte din acest grup", a spus premierul.

El a confirmat todată susţinerea dată de social-democraţii europeni pentru candidatura italiencei Federica Mogherini în ceea ce priveşte postul de şef al diplomaţiei europene, respectiv Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe.

Federica Mogherini, în vârstă de 41 de ani, în prezent ministru italian al Afacerilor Externe, ar urma să îi succeadă în noiembrie britanicei Catherine Ashton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici