Ponta spune că, dacă va fi necesar, PSD va interzice prin statut colaborarea cu PDL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri într-o conferinţă de presă, că statutul partidului urmează să fie modificat, iar, dacă va fi nevoie, va fi introdusă şi interzicerea colaborării cu PDL.

17 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că, dacă va fi necesar, PSD va interzice prin statut colaborarea cu PDL

Ponta spune că, dacă va fi necesar, PSD va interzice prin statut colaborarea cu PDL (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Susţin total acest lucru. Nu ştiu dacă trebuie neapărat să-l punem în statut sau nu, asta o să vedem, dar decizia noastră politică e foarte clară. Şi nici nu ascund faptul că noi considerăm că, pentru România, va fi bine ca un partid mare de stânga, aşa cum e PSD, să aibă un adversar mare pe dreapta, aşa cum e PNL. Iar partidele construite numai şi numai fără baze ideologice şi numai şi numai pe criteriul clientelar şi al ajungerii la putere şi al folosirii funcţiei şi puterii politice doar în interes personal, aşa cum e PDL, şi au mai apărut ceva partiduleţe între timp, ar fi foarte bine să dispară", a spus Ponta.

Liderul PSD a adăugat că, pentru el personal, a existat şi un aspect pozitiv al guvernării cu PDL de anul trecut, respectiv faptul că experienţa negativă l-a convins că "nu se poate face nimic bun pentru România cu PDL-ul lui Băsescu şi Boc".

"Dacă nu aş fi trecut prin acea experienţă, extrem de negativă de anul trecut, nu aş fi fost atât de convins, direct, nu din ce-mi spun alţii, că nu se poate face nimic bun pentru România cu PDL-ul lui Băsescu şi Boc", a spus Ponta.

El a afirmat că toţi cei care au făcut posibilă realegerea lui Băsescu şi Guvernul Boc trebuie să îşi asume acum acest lucru.

"Am văzut prin alte zone din Ardeal primari PDL care încep să spună: «ştiţi, noi nu avem treabă cu Băsescu, cu Boc, noi suntem administratori locali». Nu, ei l-au ajutat pe Băsescu să-l realeagă, ei îl ţin pe Boc prim- ministru, prin voturile lor, ne-au lipsit doar opt voturi la moţiunea de cenzură şi am fi putut să avem un guvern mult mai bun decât cel al lui Emil Boc şi trebuie să răspundă pentru acest lucru. Orice PDL-ist care încă îl susţine pe Băsescu şi pe Boc trebuie să răspundă de ce se taie salariile, de ce se taie pensiile, de ce se măreşte TVA", a mai declarat Ponta.

Întrebat dacă este de părere că ar trebui introdusă în statutul partidului o prevedere care să interzică colaborarea cu PDL, preşedintele PSD a spus că, dacă va fi necesar, va fi trecut şi acest lucru, deşi la următoarele alegeri PDL va trece lângă PNŢCD ca şi scor electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici