Ponta spune că este acceptabil ca foştii şefi de stat să devină senatori de drept

Premierul Victor Ponta, liderul PSD, afirmă că este acceptabil ca foşti şefi de stat să devină senatori de drept, propunere aflată la comisia de revizuire a Constituţiei, arătând însă că lucrările comisiei sunt blocate de opoziţie, dar că speră să fie deblocate cu ajutorul preşedintelui Iohannis.

417 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că este acceptabil ca foştii şefi de stat să devină senatori de drept

Ponta spune că este acceptabil ca foştii şefi de stat să devină senatori de drept (Imagine: Dragoş Savu/Mediafax Foto)

"Din câte ştiu, în Comisia pentru revizurea Constituţiei a existat această propunere. Mi se pare o propunere acceptabilă, pentru că ştiu că şi alte ţări au aşa ceva", a declarat Ponta, întrebat dacă ar fi de acord cu un astfel de amendament la Constituţie.

Ponta a adăugat însă că întrebarea este "pur teoretică", deoarece procesul de revizuire a Constituţiei este blocat de opoziţie, dar speră ca preşedintele Klaus Iohannis să-i convingă pe membrii opoziţiei că este vorba de un proces necesar.

Premierul Victor Ponta declarase, anterior, în 2014, la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului, că, în opinia sa, foştii preşedinţi ai României trebuie să fie senatori de drept.

”Sunt absolut convins - şi s-ar putea şi nu vreau să fie interpretat greşit, ca un semn de parti-pris pentru cineva care a fost sau vreun semn de simpatie pentru cineva care este acum preşedinte al României - cred că foştii preşedinţi ai României trebuie să fie senatori de drept”, a spus Ponta.

El a arătat atunci că nu poţi să ceri unui fost preşedinte al României să meargă să candideze în colegiul de la Târgu Jiu contra sa şi eventual a lui Dan Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici