Ponta spune că mai are de discutat cu colegii privind modificarea Statutului PSD

Biroul Permanent Naţional al PSD nu a discutat modificări la Statutul partidului, ce ar trebui aprobate la Consiliu Naţional, liderul PSD Victor Ponta arătând că şi el mai are de discutat cu colegii privind interdicţia de ocupare a unor funcţii numite de către persoane aflate în diferite faze penale.

74 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că mai are de discutat cu colegii privind modificarea Statutului PSD

Ponta spune că mai are de discutat cu colegii privind modificarea Statutului PSD (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Social-democraţii care au luat parte, luni, la şedinţa BPN au declarat că nu au fost discutate şi modificările la Statut, care urmează a fi aprobate la apropiatul Consiliu Naţional şi despre care preşedintele PSD afirmase că vor fi aplicate imediat după aprobare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN a aprobat programul Consiliului Naţional, care va avea loc vineri şi sâmbătă, şi a înregistrat unicul dosar de candidatură pentru funcţia de preşedinte al acestui for, respectiv candidatura Rovanei Plumb.

Întrebat dacă a prezentat în BPN propriul amendment la Statut privind respensabilitatea politică, Ponta a precizat: "Mai am de discutat cu colegii".

Modificările la Statutul PSD vor fi propuse de Consiliul Naţional în perspectiva Congresului, care urmează să fie organizat la finele anului, cu excepţia celor privind interdicţia de ocupare a unor funcţii numite de către persoane aflate în diferite faze penale, care vor fi aplicate imediat dacă sunt avizate.

"Cei care au calitatea de inculpat şi s-a pus în mişcare acţiunea penală nu mai ocupă funcţii numite în Guvern sau în conducerea Parlamentului, cei care sunt trimişi în judecată nu mai ocupă funcţii politice, iar cei care sunt arestaţi preventiv îşi pierd funcţiile politice numite, nu cele alese de primar sau parlamentar, pentru că au fost aleşi de cetăţeni. Consiliul propune Congresului schimbarea la Statut, iar Congresul va fi la sfârşitul anului, dar referitor la aceste măsuri, dacă vor fi adoptate de Consiliu, vor intra practic în vigoare de săptămâna viitoare", a spus Ponta la postul B1 TV.

El a argumentat această situaţie prin faptul că, până la Congres, vor fi organizate alegeri în toate structurile de partid şi trebuie să fie ţinut cont de această rezoluţie politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici