Ponta spune că moţiunea de cenzură a PNL este o "greşeală" şi nu are şanse

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că la moţiunea de cenzură a PNL vor fi sub 200 de voturi pentru, în timp ce, ca să poată fi schimbat actualul Guvern, este nevoie de 276 de voturi, adăugând că mizează pe sprijinul întregii coaliţii de guvernare.

423 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că moţiunea de cenzură a PNL este o "greşeală" şi nu are şanse

Ponta spune că moţiunea de cenzură a PNL este o "greşeală" şi nu are şanse (Foto: Adi Piclisan / Mediafax Foto)

"Au nevoie de 276 de voturi, probabil că vor fi sub 200", a declarat prim-ministrul Victor Ponta la postul de televiziune Antena 3, precizând că o moţiune de cenzură are rolul de a critica activitatea Guvernului şi de a veni cu soluţii.

"Dacă aş sta în fiecare zi să răspund la tot ce se trezeşte doamna Gorghiu, domnul Blaga...când aş mai muncii? Moţiunea ce cenzură se referă la activitatea Guvernului, opoziţia vine şi critică activitatea Guvernului şi zice ce ar face ea dacă ar veni la guvernare. Nu m-au criticat cu nimic, nici nu au zis ce ar face ei dacă ar veni la guvernare", a arătat Ponta.

Mai mult, premierul consideră moţiunea de cenzură ca fiind "o greşeală din partea celor de la PNL", iar liderii liberali sunt "ridicoli".

"Întrebarea pe care şi-o pun, nu numai susţinătorii noştri, chiar şi cei care ne critică: bine domnule, mâine daţi jos guvernul ăsta Ponta şi ce faceţi mai departe? Cine guvernează ţara pe poimâine? Care este guvernul vostru? Care sunt ideile voastre?", a arătat Ponta.

Parlamentarii coaliţiei au primit dispoziţie să fie prezenţi în sală, marţi, la dezbatarea moţiunii de cenzură a PNL, dar să nu-şi exprime opţiunea de vot. Votul este secret cu bile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici