Ponta spune că Videanu poate fi premier doar în "hoţi-land"

Liderul USL Victor Ponta consideră că liderul ARD Vasile Blaga a glumit atunci când l-a avansat pe Adriean Videanu ca variantă pentru postul de prim-ministru după alegerile parlamentare, susţinând că Videanu poate fi propus premier doar "în ţara hoţilor".

391 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că Videanu poate fi premier doar în "hoţi-land"

Ponta spune că Videanu poate fi premier doar în "hoţi-land" (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

"În ţara hoţilor, unde îl propun ? Nu, cred că domnul Blaga, deşi nu pare, are simţul umorului. Totuşi nu facem «hoţi-land» aici, ca să-l punem pe domnul Videanu. Doamne fereşte, păi nu ne-a furat destul până acum ? Asta ar mai lipsi. Repet, cred că a fost o glumă a domnului Blaga, cred că nu vorbea serios", a rrăspuns Ponta unei întrebări a presei pe această temă.

Copreşedintele ARD Vasile Blaga a declarat, marţi, că Adriean Videanu că ar putea fi una dintre propunerile ARD pentru funcţia de prim-ministru, arătând însă că alianţa nu a luat o decizie pe această temă şi nu vrea să "vândă pielea ursului din pădure".

Blaga a fost întrebat dacă Adriean Videanu ar putea fi o propunere de prim-ministru din partea ARD, după ce acesta a prezentat programul de guvernare al alianţei.

"Da, Adriean poate fi una dintre propunerile noastre. Noi nu ne-am decis, nu vrem să vindem pielea ursului din pădure. Ne-am propus un scor care să ne permită să fim la guvernare, în jur de 30%", a răspuns Vasile Blaga la întrebările ziariştilor.

Adriean Videanu a dat diverse răspunsuri la întrebarea privind o eventuală nominalizare a lui pentru funcţia de prim-ministru din partea alianţei.

"Nu. Eu sunt preşedintele Comisiei Naţionale de strategie a PDL şi am coordonat la nivelul alianţei elaborarea programului de guvernare", a fost prima precizarea a lui Videanu.

El a mai spus că desemnarea primului-ministru este apanajul şefului statului, după ce preşedinţii de partide fac propuneri.

Întrebat dacă şi-ar putea asuma aplicarea programului de guvernare al ARD având funcţia de prim-ministru, Adriean Videanu a răspuns: "Vom vedea la momentul potrivit".

Liderul PDL Bucureşti Adriean Videanu a prezentat, marţi, Programul de guvernare al ARD pe perioada 2013-2016, "Reporneşte România", în prezenţa co-preşedinţilor ARD, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu şi a altor reprezentanţi ai alianţei.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici