Ponta: Taxa de 10% ar fi fost aplicabilă salariilor şi pensiilor de peste 1.000 euro de la buget

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că taxa de solidaritate de 10% ar fi fost aplicabilă tuturor celor care primesc salarii şi pensii de la buget mai mari de 1.000 de euro, el arătând că în România există aproximativ 6.000 de astfel de pensii.

616 afișări
Imaginea articolului Ponta: Taxa de 10% ar fi fost aplicabilă salariilor şi pensiilor de peste 1.000 euro de la buget

Ponta: Taxa de 10% ar fi fost aplicabilă salariilor şi pensiilor de peste 1.000 euro de la buget (Imagine: Shutterstock)

El a arătat că suma colectată din această taxă ar fi acoperit banii care trebuie daţi la pensiile militare şi că, în situaţia în care nu a existat un consens pe aceast taxă în coaliţie, va trebui găsită o altă sursă bugetară.

Întrebat dacă banii colectaţi din această taxă ar fi acoperit cheltuielile cu pensiile militare, Ponta a precizat: "Pentru ei 15.000, care au avut nişte pierderi la pensii, influenţa bugetară e de aproximativ 110 milioane. Am discutat ieri în şedinţa de Guvern. Din taxa de 10% aplicată asupra tuturor, nu asupra celor din aparatul central, ci asupra tuturor celor care primesc salarii şi pensii de la buget - asta înseamnă şi companii naţionale cu capital de stat, vezi Compet, Romgaz, Transgaz, autorităţi, celelalte agenţii - suma pe care o obţineam acoperea....Aşa, trebuie să o găsim din altă parte".

Ponta a spus că exist "cam" 6.000 de pensii peste 1.000 de Euro în România.

Premierul Victor Ponta a declarat că aşteaptă de la ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu o soluţie în privinţa banilor pentru pensiile militarilor, după ce PNL a anunţat că nu mai e de acord cu taxarea salariilor bugetarilor de peste 4.000 lei, banii strânşi astfel fiind necesari pentru aceste pensii.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul şedinţei USL, că subiectul taxei de solidaritate de 10% a fost în discuţie şi urmează să mai fie analizat, precizând că le-a transmis partenerilor să nu vină la rectificarea bugetară cu solicitări de sume suplimentare dacă se opun acestei propuneri.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, la rândul său, la finalul şedinţei USL, că PNL se opune "categoric" introducerii unei taxe de solidaritate de 10%, susţinută de premierul Victor Ponta, precizând că eventualele venituri la bugetul de stat nu sunt semnificative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici