Ponta: Textul moţiunii de cenzură va fi stabilit luni cu PNL şi PC

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi la Iaşi că textul moţiunii de cenzură va fi stabilit luni împreună cu PNL şi PC, adăugând că orice alt text venit de la unul din cele trei partide sunt clar propuneri de lucru.

13 afișări
Imaginea articolului Ponta: Textul moţiunii de cenzură va fi stabilit luni cu PNL şi PC

Ponta: Textul moţiunii de cenzură va fi stabilit luni cu PNL şi PC (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Singurul text valabil pentru moţiunea de cenzură îl stabilim împreună. I-am comunicat asta şi liderului PNL, Crin Antonescu, cu care am avut astăzi (n.r. - joi)o discuţie telefonică. Fac aceste precizări pentru că au apărut tot felul de speculaţii în presă legat de conţinutul moţiunii", a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Iaşi.

Întrebat dacă PSD şi PNL deţin majoritatea de voturi în Parlament pentru trecerea moţiunii de cenzură, Victor Ponta a răspus că rezultatul se va şti doar în urma numărării voturilor în ziua în care moţiunea va fi dezbătută.

"Sunt raţional şi vom şti rezultatul doar în urma numărării voturilor. În rest, există doar discuţii, promisiuni şi zvonuri, unele dintre acestea ajungând fie la noi, fie la presă", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a apreciat că toţi parlamentarii social-democraţi vor vota moţiunea şi că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu parlamentarii PNL.

"Totuşi voturile PSD şi PNL nu ne ajung. Eu nu pot garanta pentru ceilalţi parlamentari cu care se poartă unele discuţii. Între oferta noastră şi avantajele de toate tipurile oferite de putere, în special de către independenţi, fiecare parlamentar va alege între conştiinţă şi propriul buzunar. Spre exemplu, eu nu voi şti niciodată cum va vota deputaul PDL, Daniel Oajdea, un parlamentar impredictibil", a afirmat Victor Ponta.

PSD a definitivat, joi, textul moţiunii de cenzură, pe care a intitulat-o "Moţiunea celor mulţi", purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, afirmând că au fost strânse peste două milioane de semnături.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici