Ponta: Toate deciziile Curţii Constituţionale vor fi respectate, deşi pot avea repercusiuni greu de controlat

Premierul Victor Ponta susţine că toate deciziile Curţii Constituţionale privind referendumul vor fi aplicate, precizând însă că aceasta este poziţia sa ca şef al Guvernului şi că decizia CC poate avea repercusiuni greu de controlat.

2957 afișări
Imaginea articolului Ponta: Toate deciziile Curţii Constituţionale vor fi respectate, deşi pot avea repercusiuni greu de controlat

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Poziţia mea ca şef al Guvernului este foarte clară: aplicăm toate deciziile Curţii Constituţionale, deşi mi se pare o decizie care poate avea repercusiuni greu de controlat. Cred că vor fi nouă milioane de români la vot şi atunci toată discuţia se încheie, dar nu putem exclude şi varianta în care vin opt milioane de români, toţi votează pentru demiterea lui Traian Băsescu, dar pentru că nu au fost nouă milioane Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni. Noi nu vom coabita cu un preşedinte ilegitim. Ne vom face datoria, Parlamentul, Guvernul, dar din păcate vom avea o criză prelungită până în noiembrie", a spus Ponta la Gândul Live.

Preşedintele interimar Crin Antonescu se va întâlni, luni, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, întâlnirea având loc înaintea şedinţelor în care parlamentarii vor adopta o decizie legată de legislaţia privind referendumul.

Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, marţi, iar Camera Deputaţilor se va reuni miercuri, pentru a decide în legătură cu legislaţia privind referendumul de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici