Ponta: Udrea este substantiv comun pentru şpagă bugetară

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la Suceava, că parlamentarii USL vor să fie aprobată o lege prin care să se interzică mita electorală bugetară, aceasta urmând să fie numită "Legea anti-Udrea", arătând că Udrea este substantiv comun pentru "şpagă bugetară".

1010 afișări
Imaginea articolului Ponta: Udrea este substantiv comun pentru şpagă bugetară

Ponta: Udrea este substantiv comun pentru şpagă bugetară (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ponta a spus, într-o conferinţă de presă, că atunci când va avea majoritatea în Parlament USL doreşte aprobarea unei legi care să interzică traseismul politic, să interzică orice fel de mită electorală, inclusiv mita electorală bugetară.

El a arătat că USL doreşte ca înainte cu trei luni de organizarea alegerilor să nu fie alocate fonduri de la bugetul de stat în localităţile unde se face campanie electorală.

Preşedintele PSD a spus că a constatat că în localităţile din colegiile din Neamţ şi Maramureş, unde se vor organiza duminică alegeri parţiale pentru funcţia de deputat, şi unde nu s-au alocat fonduri de când este la guvernare actualul Guvern, în ultimele două săptămâni s-au alocat fonduri, dar la jumătate din necesar, pentru diverse proiecte, urmând ca după alegeri, dacă rezultatul obţinut de candidaţii PDL este bun, să se acorde şi cealaltă jumătate.

El consideră că astfel de situaţii sunt de neacceptat şi că trebuie ca astfel de "mită bugetară" să fie interzisă prin lege.

"Se va numi legea anti-Udrea pentru că Udrea e substantiv comun pentru şpagă bugetară", a spus Ponta.

El a mai arătat că la viitoarele alegeri PDL va acţiona prin ameninţări şi dosare pentru cine nu se supune, dar şi prin pachete şi bani pentru a cumpăra voturi.

"Din discuţiile avute la Suceava ne-am dat seama că metodele pe care le vor folosi cei din PDL în alegeri sunt clare: dosare şi ameninţări pentru cine nu se supune", a declarat Ponta.

El a mai spus că cei din PDL vor încerca să cumpere voturi cu bani şi pachete şi i-a îndemnat pe oameni să ia produsele oferite de cei din PDL pentru că sunt din banii lor, dar să voteze după cum le dictează conştiinţa.

Ponta a arătat că cei din PDL nu sunt filantropi şi că nu cheltuiesc din buzunarul propriu pentru cadourile electorale, ci din banii publici.

"Nici Flutur, nici Pinalti, şi nici Falcă nu dau cadouri electorale din buzunarul lor. Nu sunt filantropi. Ei dau cadouri din banii luaţi de la oameni, din contractele publice", a mai spus Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici