Ponta: Un judecător mă reclamă la CSM că am vorbit de Dragnea, dar s-a făcut că plouă când Danileţ a vorbit la TV

Premierul Victor Ponta a comentat faptul că un membru CSM a cerut sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru aprecierea sa ironică la adresa judecătoarelor care l-au condamnat pe Dragnea, şi anume că acestea erau "arestate" dacă îl achitau, arătând că magistratul Danileţ a vorbit la TV de cazul Rarinca.

606 afișări
Imaginea articolului Ponta: Un judecător mă reclamă la CSM că am vorbit de Dragnea, dar s-a făcut că plouă când Danileţ a vorbit la TV

Ponta: Un judecător mă reclamă la CSM că am vorbit de Dragnea, dar s-a făcut că plouă când Danileţ a vorbit la TV (Imagine: Marius Dumbraveanu-Mediafax Foto)

Victor Ponta a reaţionat astfel pe Facebook, după ce judecătorul Alexandru Şerban, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a cerut în plenul CSM să fie analizată eventuala sesizare a Inspecţiei Judiciare pentru faptul că premierul a afirmat, luni seara, ironic, într-o emisiune TV, că el crede că judecătoarele care au emis decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" erau "şi arestate acum" dacă îl achitau.

"Un domn judecător Şerban de la CSM e supărat şi mă reclamă că am comentat decizia în cazul Dragnea! Domnule judecător, colegul dvs din CSM Danileţ a comentat repetat la televiziune decizia în cazul «Mariana Rarinca»! Evident că v-aţi făcut că plouă! Deci, să înţelegem - cine e prieten şi coleg cu dvs (din «Sistem» adică) are voie, noi ceilalţi nu! Corect? Spuneţi direct şi ne supunem!", a scris Ponta pe Facebook.

Luni seara, întrebat la finalul unei emisiuni la România TV despre condamnarea lui Dragnea, Ponta a spus că el nu are voie să vorbească despre justiţie, după care a afirmat, ironic, că în acest moment există o singură putere, "iar noi ceilalţi, Guvern, Parlament, Preşedinte, facem şi noi ce putem". Ponta a continuat, spunând în aceeaşi notă: "Aţi văzut ce păţesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu ştiu ce. Vă daţi seama că judecătoarele de la Dragnea, dacă cumva îl achitau pe Dragnea, cred că erau şi arestate acum. Au dat şi ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci şi PNL a fost cu noi la suspendare".

Premierul a vorbit, la acelaşi post de televiziune şi despre Dan Şova. "Este vorba de un singur lucru - un om, cum îl cheama pe el, Şova, cere ca să fie judecat. Şi nimeni nu înţelelege de ce procurorii vor să fie arestat. Pe Şova pot să îl trimită în seara asta în judecată, însă ei nu vor asta, vor circotecă politică", a spus preşedintele PSD.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Victor Ponta a fost întrebat despre declaraţiile făcute de fostul judecător şi fost membru CSM, Toni Neacşu, conform căruia erata din 2012, cea privind cvorumul necesar pentru adoptarea referendumului, nu a fost realizată de judecătorii Curţii Constituţionale, ci de preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, de fosta şefă CSM, Oana Schmidt Hăineală, fostul şef al DNA, Daniel Morar şi de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

"Am văzut şi eu ce a spus domnul Neacşu şi pot să vă spun că în mare parte are dreptate", a comentat premierul Ponta, referitor la afirmaţiile lui Neacşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici