Ponta: Un mandat de la Băsescu este obligatoriu pentru Consiliile Europene, în Asia nu m-a întrebat nimeni de el

Premierul Ponta afirmă că nu i-a cerut nimeni vreun mandat şi nici nu l-a întrebat de preşedintele Băsescu în ţările din Asia vizitate recent, adăugând că mandatul este obligatoriu, conform deciziei CC, doar pentru reuniunile CE şi că el personal va continua astfel de vizite în aceleaşi condiţii.

520 afișări
Imaginea articolului Ponta: Un mandat de la Băsescu este obligatoriu pentru Consiliile Europene, în Asia nu m-a întrebat nimeni de el

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru domnul Băsescu a fost catastrofal faptul că peste tot în lume, în Europa şi în lume, liderii politici vor să vorbească cu prim-ministrul, ştiind că am legitimitatea dată de vot şi sprijinul politic în Parlament. E un lucru normal, nu mi-a cerut nimeni niciun mandat pentru simplul motiv că nu m-a întrebat nimeni de Băsescu pe unde am fost", a spus Ponta.

Premierul a precizat că, peste două săptămâni, va efectua o nouă vizită externă, de această dată în Spania, iar în toamnă va avea de asemenea un program încărcat, explicând că astfel de vizite au în primul rând un caracter economic, conform atribuţiilor Guvernului.

El a arătat că îl "înţelege" pe preşedintele Traian Băsescu atunci când îl critică pentru vizitele efectuate în calitate de prim-ministru, deoarece şeful statului se află la final de mandat, "nu mai merge nicăieri", cu excepţia unor vizite în ţări ca Peru.

În opinia premierului, şeful statului nu face altceva decât scandal, ca în ultimii nouă ani, şi mai prezintă interes doar pentru presă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi 24, că turneul "catastrofal ca imagine şi eficienţă" al premierului Victor Ponta în Asia ar trebui să îl supere, menţionând că şeful Guvernului a plecat fără mandat, deşi ar fi fost obligatoriu.

"A plecat fără mandat", a spus preşedintele.

El a adăugat că era obligatoriu ca premierul să îi solicite un mandat, având în vedere decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea externă ca atribut al şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici