Ponta: Un politicianism străveziu şi dăunător; sper ca Dl. Iohannis să-şi găsească consilieri mai buni

Premierul Ponta spune că se bucură că preşedintele Iohannis a promulgat rapid Legea pensiilor speciale pentru militari şi cea privind diplomaţii, personalul navigant şi grefierii, dar speră ca acesta să ştie că şi aceste legi au fost contestate de FMI şi CE şi că au implicaţii bugetare structurale.

170 afișări
Imaginea articolului Ponta: Un politicianism străveziu şi dăunător; sper ca Dl. Iohannis să-şi găsească consilieri mai buni

Ponta: Un politicianism străveziu şi dăunător; sper ca Dl. Iohannis să-şi găsească consilieri mai buni (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Mă bucur că Preşedintele Iohannis a promulgat rapid Legea privind pensiile speciale pentru militari şi cea privind diplomaţii, personalul navigant şi grefierii! Toate au fost promisiuni corecte ale ‪‎USL‬ faţă de cei nedreptăţiţi de Guvernarea Băsescu / Boc / Predoiu", a scris Ponta, vineri, pe contul său de Facebook.

"Dar sper ca Dl. Iohannis să ştie că şi aceste legi au fost contestate de FMI şi CE (ca şi de Apostolii Austerităţii de la Consiliul Fiscal!), că au implicaţii bugetare structurale (pe termen lung) şi că, spre deosebire de Codul ‎Fiscal‬, au doar efect social pozitiv, dar nu şi economic! La fel este cazul cu dublarea alocaţiilor pentru copii, promulgată cu pompă şi fast pe 1 iunie!", adaugă premierul.

Victor Ponta mai spune că el îşi asumă aceste legi şi că îl deranjează "ipocrizia ieftină de a respinge Codul Fiscal pe motiv de disciplină bugetară".

"Eu îmi asum aceste legi şi le susţin din convingere social-democrată! Tocmai de aceea mă deranjează ipocrizia ieftină de a respinge Codul Fiscal pe motiv de disciplină bugetară şi probleme cu instituţiile internaţionale! Serios, o dată din cinci suntem responsabili şi Guvernul nu? De cinci ori de stânga şi o dată de dreapta? Un politicianism extrem străveziu şi dăunător - sper ca Dl. Iohannis să-şi găsească consilieri mai buni (şi mai oneşti)!", mai scrie el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici