Ponta: Vizita Victoriei Nuland are legătură cu un subiect care e de competenţa CSAT

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, dacă vizita subsecretarului de stat SUA Victoria Nuland are legătură cu investiţia de la Deveselu, el răspunzând că această vizită are legătură cu un subiect care este de competenţa CSAT şi, prin urmare, e confidenţial.

386 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vizita Victoriei Nuland are legătură cu un subiect care e de competenţa CSAT

Victoria Nuland (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă există o legătură între vizita oficialului american şi investiţia de la Deveselu, Ponta a răspuns: "A fost o vizită foarte bună, a fost foarte bună pentru relaţiile strategice româno-americane, are legătură cu un subiect care fiind de competenţa CSAT - deci repet, v-am spus doar că am discutat şi la ultimul CSAT despre acest subiect - este evident confidenţial".

Ponta a spus că este ilegal să discute orice fel de detaliu.

"Este ilegal ca eu sau alt membru al CSAT - poate doar preşedintele la un moment dat va da un comunicat - să discutăm orice fel de detaliu", a adăugat Ponta, care a arătat că ar încălca legea dacă ar spune mai mult, lucru pe care nu îl intenţionează.

Asistentul secretarului american de Stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, a efectuat, vineri şi sâmbătă, o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia a fost primită la Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu şi s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, dar şi cu membri ai societăţii civile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici