Ponta: Vreau să merg pe acelaşi drum cu Năstase, Iliescu şi Geoană

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al partidului, în discursul de susţinere a candidaturii la preşedinţia PSD, că vrea să meargă pe acelaşi drum cu Adrian Năstase, cu Ion Iliescu dar şi cu Mircea Geoană.

14 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vreau să merg pe acelaşi drum cu Năstase, Iliescu şi Geoană

Ponta: Vreau să merg pe acelaşi drum cu Năstase, Iliescu şi Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că îşi propune, dacă va câştiga preşedinţia PSD, să vindece rănile deschise în ultimele luni, după ce Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidenţiale.

El a spus că, dacă va câştiga, îşi doreşte să îi aibă alături şi pe Adrian Năstase, şi pe Ion Iliescu, dar şi pe Mircea Geoană.

"Indiferent că Mircea Geoană este contracandidatul meu acum, eu nu voi pune niciodată în pericol funcţia de preşedinte al Senatului pentru PSD doar pentru răzbunări interne. Nu vom mai face niciodată ca în 2006, când am dat preşedinţia Camerei Deputaţilor liberalilor doar pentru că ne-am bătut între noi", a afirmat Ponta.

El a mai declarat nu îl va accepta niciodată pe Cozmin Guşă consilier.

Ponta a vorbit şi despre reprezentarea tinerilor în funcţii de conducere, dar şi despre nevoia apărării aleşilor locali ai PSD.

"Vreau să redau PSD pesediştilor, nu grupului preşedintelui, nu grupului meu, nu grupului garantat de preşedinte", a adăugat el.

Ponta a precizat că susţine varianta organizării unui nou congres în toamnă, în care să se discute oportunitatea modificării Statutului.

El a făcut referire, în acest sens, la funcţia de preşedinte de onoare, afirmând că "este jignitor" ca preşedintele fondator să fie votat o dată la patru ani.

"Preşedintele de onoare nu se votează. Doar constatăm că el există şi atât", a adăugat el.

Ponta s-a referit şi la adversarii PSD, afirmând că îşi doreşte ca în 2014 PNL să susţină candidatul PSD la prezidenţiale, nu invers, deşi Crin Antonescu se va dovedi un candidat redutabil.

"Cu votul dumneavoastră puteţi muta corupţia de aici din sală acolo unde îi este locul, în Modrogan, cu videnii şi cu manţogii lor, cu udrele şi cu ridzele lor", a mai afirmat el.

Ponta a mai spus că, dacă va câştiga preşedinţia PSD, îi va întinde "o mână" lui Cristian Diaconescu, nu o funcţie, dorind să construiască alături de el viitorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici