Popa: Avem 61 de senatori prezenţi din grupul PNL, ne bazăm pe mai mult de 85 de voturi pentru CC

Liderul senatorilor PNL Ion Popa a declarat, miercuri, la finalul unei şedinţe a grupului parlamentar, că la votul pentru numirea unui nou judecător al Curţii Constituţionale vor fi prezenţi 61 de parlamentari PNL, însă liberalii se bazează pe faptul că vor obţine peste majoritatea de 85 de voturi.

239 afișări
Imaginea articolului Popa: Avem 61 de senatori prezenţi din grupul PNL, ne bazăm pe mai mult de 85 de voturi pentru CC

Popa: Avem 61 de senatori prezenţi din grupul PNL, ne bazăm pe mai mult de 85 de voturi pentru CC

Popa a fost întrebat, la finalul şedinţei de grup a senatorilor PNL, câţi parlamentari liberali vor fi prezenţi la votul pentru noul membru al Curţii Constituţionale, demnitatea pentru care liberalii o susţin pe Mona Lisa Neagoe.

”Sunt 61 de colegi din grupul PNL prezenţi astăzi la vot şi care cu siguranţă vor vota propunerea pe care am făcut-o. (...) În afară de cele 61 de voturi, ne bazăm pe voturile celor care au spus că susţin nu numai această propunere, dar şi demersul nostru de revocare a preşedintelui Senatului şi mulţi alţi colegi cu care s-a discutat şi care agreează propunerea făcută de noi pe principiile convenite, şi anume o propunere care să întrunească condiţiile de a nu fi membru de partid, condiţii de profesionalism”, a spus Popa.

Liderul senatorilor PNL a menţionat că de la şedinţa de miercuri lipseşte un singur senator liberal, Crin Antonescu, care se află în străinătate.

El a menţionat că liberalii se bazează pe mai mult de 85 de voturi în plenul Senatului, numărul celor care întrunesc majoritatea din această Cameră.

Mona Lisa Neagoe a obţinut, marţi, majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice pentru a ocupa postul de judecător al Curţii Constituţionale, în urma demisiei lui Toni Greblă, după audierea celor trei candidaţi care s-au înscris în cursă pentru această demnitate.

Judecătorul Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, propusă de PNL, a obţinut 6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă.

De asemenea, Simona Maya Teodoroiu, care a fost propusă de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru şi 6 împotrivă.

Totodată, senatorul Florina Jipa a obţinut 2 voturi pentru şi 9 împotrivă.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat că toate cele trei candidaturi vor fi înaintate plenului Senatului, care va stabili prin vot asupra viitorului membru al Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici