Popularitatea partidelor de guvernământ din Germania continuă să scadă

Popularitatea Partidului Social-Democrat (SPD), al cancelarului Olaf Scholz, şi cea a partenerilor de coaliţie, Alianţa '90/Verzi şi Partidul Liber-Democrat (FDP), continuă să scadă, pe fondul ascensiunii Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi a formaţiunii Alternativă pentru Germania (AfD).

240 afișări
Imaginea articolului Popularitatea partidelor de guvernământ din Germania continuă să scadă

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Forsa, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta, opoziţie) este la nivelul de 30% în preferinţele electorale, informează publicaţia Tagesspiegel.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), al cancelarului Olaf Scholz, este la nivelul de 17%, în scădere cu 1% comparativ cu săptămâna trecută.

A treia forţă politică este, potrivit sondajului, formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD, opoziţie), creditată cu 16% din intenţiile de vot.

Alianţa '90/Verzi, parteneră la guvernare, este la nivelul de 15%, în scădere cu 1% faţă de săptămâna trecută, pe fondul stării de nemulţumire faţă de o serie de măsuri ecologice precum interzicerea centralelor termice pe gaze şi a fabricării de maşini cu ardere internă începând din 2035.

Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), membru al coaliţiei guvernamentale, are o popularitate de 8%, în creştere cu 1% faţă de săptămâna trecută.

Partidul Stângii (Die Linke, opoziţie) este la nivelul de 4% în preferinţele electorale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici