Portugalia şi România susţin aderarea la NATO a Finlandei şi Suediei

Premierii Portugaliei şi României, António Costa şi Nicolae Ciucă, au declarat, joi, că cele două ţări susţin aderarea Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord Atlantică. „NATO va fi întârită prin această aderare”, afirmă prim-ministrul portughez.

216 afișări
Imaginea articolului Portugalia şi România susţin aderarea la NATO a Finlandei şi Suediei

Portugalia şi România susţin aderarea la NATO a Finlandei şi Suediei

„Am manifestat sprijinul pentru aderarea Finlandei şi Suediei. E o opţiune liberă a celor două state, două state care, cu siguranţă,contribuie la întătirea Alianţei Nord Atlantice. Este unul dintre aspectele importante ale înfrângerii suferite de Rusia, iar NATO s-a întârit odată cu cererea de aderare a Finlandei şi Suediei. Statele membre NATO au nevoie să aprobe această aderare. În spaţiul diplomatic se vor rezolva aceste probleme pentru a definitiva aderarea şi NATO va fi întârită prin această aderare”, a declarat Prim-ministrul Republicii Portugheze, António Costa.

Premierul Nicolae Ciucă a avut o poziţie similară.

„România şi-a manifestat sprijinul pentru politica uşilor deschise în cadrul Alianţei Nord Atlantice. Opţiunea de aderare Finlandei şi Suediei reprezintă un act de voinţă a fiecărei naţiuni în parte. În contextul actual în care Rusia a încălcat orice normă de drept internaţional, a încălcat prevederile Cartei Naţiunilor Unite, a recurs la agresiune armată împotriva unui stat suveran şi independent a determinat ca cele două ţări să decidă să devină membre ale unei alianţe care şi-a demonstrat caracterul defensiv şi-a demonstrat unitatea şi consistenţa în acţiune şi decizia de a face orice este posibil pentru apărarea fiecărui centimetru din teritoriul ţărilor membre ale NATO. România susţine aceste demersuri”, a precizat Ciucă.

Turcia a blocat lansarea de către NATO a negocierilor pentru admiterea Suediei şi Finlandei, afirmă oficiali din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, în timp ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan le-a cerut aliaţilor occidentali să înţeleagă preocupările Ankarei în materie de securitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici