Posibilă formulă de conducere pentru UNPR: Sârbu- preşedinte, Oprea- executiv, Diaconescu - onorific

Noul partid care va fi constituit din grupul parlamentarilor independenţi i-ar putea avea ca preşedinte pe Marian Sârbu, ca preşedinte executiv pe Gabriel Oprea şi ca preşedinte de onoare pe Cristian Diaconescu, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

75 afișări
Imaginea articolului Posibilă formulă de conducere pentru UNPR: Sârbu- preşedinte, Oprea- executiv, Diaconescu - onorific

Posibilă formulă de conducere pentru UNPR: Sârbu- preşedinte, Oprea- executiv, Diaconescu - onorific (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sursele au declarat pentru MEDIAFAX că noul partid, Uniunea Naţională pentru Progresul României, l-ar putea avea ca preşedinte pe fostul social-democrat Marian Sârbu.

De asemenea, sursele au menţionat că preşedinte executiv ar putea fi Gabriel Oprea, iar Cristian Diaconescu ar urma să deţină funcţia de preşedinte de onoare.

Senatorul independent Cristian Diaconescu a declarat, joi, la RFI România, că nu îşi doreşte vreun post de conducere în partidul pe care îl vor înfiinţa parlamentarii independenţi. Întrebat dacă doreşte să fie preşedintele viitorului partid, Diaconescu a răspuns: "Nu-mi doresc posturi de conducere. Ceea ce-mi doresc este ca un program de stânga şi expresia unui om de stânga să se regăsească într-o formaţiune politică".

Senatorul Liviu Câmpanu a declarat, joi, că în cursul zilei se va finaliza înregistrarea la OSIM a siglei UNPR, care conţine "prescurtarea denumirii, pe un scut aflat în faţa unei acvile ce ţine în cioc o cruce", el precizând că săptămâna viitoare, vineri, aceasta va fi înregistrată şi la tribunal.

Câmpanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că săptămâna viitoare vor fi depuse la tribunal actele pentru înfiinţarea Uniunii Naţionale pentru Progresul României, fiind deja strânse 8.000 de semnături la nivel naţional, cele mai multe în Botoşani.

Potrivit senatorului, viitorul partid va avea un preşedinte, un preşedinte executiv, un secretar general, un preşedinte de onoare şi opt vicepreşedinţi, câte unul pentru fiecare regiune istorică. Aceştia vor alcătui Biroul Politic Naţional al viitoarei formaţiuni. Membrii Biroului Politic împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene vor forma Comitetul Executiv Naţional.

Câmpanu nu a oferit nume ale persoanelor care vor ocupa această funcţie, dar a precizat că va fi o conducere interimară şi, ulterior, în a doua decadă a lunii aprilie va avea loc un Congres care va stabili conducerea formaţiunii.

"Noi vom organiza un Congres în a doua decadă a lunii aprilie ca să nu interferăm cu Paştele", a explicat Câmpanu.

Întrebat dacă formaţiunea va avea solicitări pentru participarea în Guvern cu mai mulţi miniştri după ce se va constitui ca partid, Câmpanu a spus că prioritatea o reprezintă organizarea la nivel de partid, dar şi combaterea crizei. "Nu aceasta este prioritatea noastră (mai mulţi miniştri în Guvern - n.r.). Prioritatea o constituie organizarea la nivel de partid, dar şi să punem umărul pentru depăşirea crizei şi îmbunătăţirea situaţiei cetăţenilor", a spus el.

După depunerea actelor la Tribunal, va exista un termen de 15 zile pentru depunerea contestaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici