Poziţia României faţă de situaţia din Belarus. Cei mai mulţi lideri politici păstrează tăcerea

  • România nu ia atitudine cu privire la situaţia din Belarus
  • Klaus Iohannis: Trebuie să discutăm despre sancţiuni şi investigaţii
  • Liviu Moşteanu: Belarus este un stat terorist în urma ultimelor zile
  • Virgil Guran: Orice opozant e tratat ca un duşman al poporului
760 afișări
Imaginea articolului Poziţia României faţă de situaţia din Belarus. Cei mai mulţi lideri politici păstrează tăcerea

Poziţia României faţă de situaţia din Belarus

România rămâne în continuare tăcută vizavi de situaţia gravă din ultimele zile din Belarus. Chiar şi atunci când toţii lideri europeni au pus punctul pe ,,i’’, Klaus Iohannis a evitat. La sesiunea extraordinară a Consiliului European, în aproximativ 6 minute de discurs, a vorbit despre tot, mai puţin Belarus. Doar spre sfârşit preşedintele a decis să spună câteva cuvinte despre subiect.

CITEŞTE AICI: Summitul UE | Consiliul European susţine aplicarea de noi sancţiuni împotriva Belarusului şi cere eliberarea imediată a jurnalistului şi partenerei sale

„Din păcate, situaţia avionului deturnat în Belarus este ceva nemaiîntalnit şi este clar că trebuie să discutăm despre sancţiuni despre investigaţii. Vor fi discuţii destul de complicate. Vă mulţumesc. Vă doresc tuturor multă sănătate”, conchide preşedintele Klaus Iohannis.

La nivel naţional, cu excepţia comunicatului MAE, atât premierul cât şi majoritatea liderilor politici au rămas tăcuţi. Jurnaliştii Aleph News au încercat să discute cu o parte dintre ei.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a preferat să nu abordeze subiectul. Are alte priorităţi pe moment. Totuşi, opoziţia vorbeşte. Mai mult decât atât, crictică deciziile preşedintelui belaurs.

„Belarus ştiam cu toţii că este o dictatură, dar ce am aflat de ieri este că Belarus este un stat terorist pentru că s-a comportat ca un stat terorist prin actul de piraterie pe care l-am vazut cu toţii. Sper să vedem zilele astea nişte decizii radicale luate de leaderii europeni”, a declarat Liviu Moşteanu, liderul USR+.

„Este logic că în momentul în care cenzurezi presa, este clară situaţia, nu mai există o democraţie reală. Văd că orice opozant este tratat ca un duşman al lui, al poporului”, spune şi Virgil Guran, vicepreşedinte PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici