Preda: Cât timp PDL şi PNL nu colaborează, câştigător este PSD

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că, atâta vreme cât PDL şi PNL nu vor colabora, câştigător va fi PSD, iar marele învingptor al congresului PNL este Victor Ponta, în timp ce deputatul Sever Voinescu apreciază că PNL respiră autoritarism.

20 afișări
Imaginea articolului Preda: Cât timp PDL şi PNL nu colaborează, câştigător este PSD

Preda: Cât timp PDL şi PNL nu colaborează, câştigător este PSD (Imagine: Chitu Alexandru/Mediafax Foto)

Preda arată, într-o postare pe blog, că, deşi nu a reuşit să producă surpriza şi să devină primul candidat PNL care intră în turul al doilea al unei curse prezidenţiale, Crin Antonescu a fost confirmat în funcţia de şef al liberalilor.

Făcând o comparaţie cu alegerile din PSD, Cristian Preda menţionează că delegaţii reuniţi în Congres fuseseră mult mai puţin indulgenţi, debarcându-l pe Mircea Geoană, deşi acesta a intrat în turul al doilea şi a pierdut apoi la doar câteva zeci de mii de voturi competiţia pentru Cotroceni.

"Indulgenţa peneliştilor e răsplata lor pentru ura pe care Antonescu o revarsă în spaţiul public. Ura l-a atins până şi pe Ludovic Orban, unul dintre cei care au brevetat-o, întru distrugerea coaliţiei de dreapta formate în 2004", scrie europarlamentarul PDL pe blog.

În plus, el arată că "atâta vreme cât PDL şi PNL nu vor colabora, câştigător va fi PSD.

"Marele învingător al Congresului PNL este, de fapt, Victor Ponta", conchide el.

Un alt democrat-liberal, deputatul Sever Voinescu arată, pe blog, că nu ar fi crezut că "PNL poate deveni un partid care să respire autoritarism cu nesaţul cuiva care e convins că trage în piept aer sănătos, de munte".

"PNL, partidul care se lăuda peste tot că este cel mai democratic partid, a ajuns să-şi dea afară membrii marcanţi pentru delicte de opinie, să excludă parlamentari pentru că nu au vrut să voteze precum li s-a spus de la partid, în fine, să fie condus de un preşedinte căruia vorbitorii la Congres nu contenesc să-i spună cît este de iubit, în timp ce vocile critice sunt reprimate cu violenţă (vezi felul în care domnul Antonescu s-a referit la domnul Cataramă). Cît de mult s-au putut schimba lucrurile!!!", menţionează Voinescu.

El mărturiseşte că, în martie 2009, era unul dintre puţinii membri PDL care salutau public alegerea dlui Crin Antonescu în fruntea PNL şi îşi exprima deschis speranţa că înlocuirea lui Tăriceanu cu Antonescu va duce la normalizarea relaţiilor dintre PDL și PNL, în sensul apropierii acestor două partide.

"Acum, gândesc cu totul altfel. Am sperat că domnul Antonescu are viziune politică, dar domnia sa nu are decât verbiaj. Am sperat că are conţinut, dar nu are decât fentă. Luat tare, îşi pierde şi abilitatea aceasta. Am sperat că domnul Antonescu este un om politic inspirat, dar nu este. Este în formă maximă numai când trebuie să-i înjure pe Traian Băsescu sau pe Emil Boc. Este prea puţin, mult prea puţin", apreciază Sever Voinescu.

Potrivit deputatului PDL, o dreaptă politică, aşa cum este nevoie, va mai avea de aşteptat până să se manifeste cu adevărat.

"Tristeţea este că România are nevoie de acea dreaptă acum şi nu peste câţiva ani. Dar, să nu disperăm: nu e pentru prima oară când oamenii politici de pe malul Dâmboviţei nu sunt capabili să ofere ţării lor ceea ce ea are nevoie. Vor veni vremuri mai bune şi oameni politici mai înţelepţi", mai scrie Voinescu pe blog.

Crin Antonescu a fost reconfirmat, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, el obţinând, împreună cu echipa pe care a propus-o pentru conducerea partidului, 986 de voturi din partea delegaţilor la Congres, contracandidatul său, Ludovic Orban, având 357 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici