Preda: Legea lustraţiei s-a aprobat mult prea târziu, lustrabilii au terminat ce aveau de furat

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda consideră că Legea lustratiei s-a aprobat mult prea târziu, fără să mai aibă vreo importanţă în prezent, în condiţiile în care "lustrabilii au terminat ce aveau de furat şi acum au acceptat să devină lustraţi".

29 afișări
Imaginea articolului Preda: Legea lustraţiei s-a aprobat mult prea târziu, lustrabilii au terminat ce aveau de furat

Preda: Legea lustraţiei s-a aprobat mult prea târziu, lustrabilii au terminat ce aveau de furat (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Deputatul PDL de Buzău a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Legea lustraţiei s-a aprobat mult prea târziu pentru ca efectele ei să mai fie eficiente în prezent.

Cezar Preda a explicat că legea "a fost ţinută la sertar de Bogdan Olteanu", timp în care "lustrabilii au terminat ce aveau de furat".

Vicepreşedintele PDL a adăugat că, în acest moment, Legea lustraţiei nu mai are nici o importanţă.

"Ieri (n.r. - miercuri) s-a aprobat Legea lustratiei, ţinută la sertar de Bogdan Olteanu, că aşa-l rugase PSD între anii 2007-2008. Noi am aprobat-o ieri. Mult prea târziu. Lustrabilii au terminat de furat în ţara asta şi acum au acceptat să devină lustraţi. Nu mai are nici o importanţă", a precizat liderul PDL Cezar Preda.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, Legea lustraţiei, cu 203 voturi "pentru", 40 de voturi "împotrivă" şi 12 abţineri, actul legislativ fiind votat prin apel nominal.

În cazul acestui act normativ, Camera Deputaţilor este forul decizional.

Legea lustraţiei, adoptată de Senat în aprilie 2006, prevede limitarea temporară a accesului la anumite funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989. Aceştia nu pot candida şi nu pot fi numiţi pe o perioadă de cinci ani consecutivi de la intrarea în vigoare a legii pentru demnităţi şi funcţii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici