Preda (PDL): PSD, Diaconescu şi Leonard Orban "torpilează" negocierile pentru comisarul UE

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, că prin afirmaţiile făcute de PSD, de ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, şi de comisarul Leonard Orban, se "torpilează" negocierile României pentru portofoliul de comisar pe Agricultură.

35 afișări
Imaginea articolului Preda (PDL): PSD, Diaconescu şi Leonard Orban "torpilează" negocierile pentru comisarul UE

Preda (PDL): PSD, Diaconescu şi Leonard Orban "torpilează" negocierile pentru comisarul UE (Imagine: www.presidency.ro)

"Am fost destul de mirat să văd în ultimile zile felul în care PSD, şi, din păcate şi domnul Leonard Orban, privesc chestiunea negocierii pentru portofoliul de comisar european. Pe de o parte, semnalele trimise de PSD în legătură cu o posibilă candidatură a lui Adrian Severin, sau faptul că ministrul de Externe nu a dezminţit informaţia de presă cum că ar fi un posibil candidat, sunt gesturi care torpilează negocierile pe care România le poartă pentru poziţia de comisar pe Agricultură", a spus Preda.

El a arătat că, în acest moment, şansele României pentru o poziţie bună de comisar european depind de această solidaritate. "Nu este vorba despre o dispută româno-română în joc, negocierea o face România cu celelalte ţări europene", a explicat el.

"Sunt puţin şocat, mai ales că este vorba despre persoane care ştiu ce înseamnă această negociere. Geoană nu este străin de mediul multilateral, că a fost ministru de externe, Cristian Diaconrescu nici el nu a dezminţit zvonul apărut în presă recent cum că ar putea fi pe listă. Aceste fisuri se văd, asta reţin mediile diplomatice, şi de asta gestul PSD-ului este, după părerea mea, nefiresc în acest moment, acela de a «torpila» aceste negocieri", a mai spus europarlamentarul PDL.

În opinia sa, şansele ţării noastre la portofoliul Agriculturii pot fi diminuate de asemenea gesturi venite din interior. "Singura carte care trebuie jucată, pentru că a fost avansată de cei în drept să facă această propunere, este această carte, a comisarului pentru agricultură", a mai precizat Cristian Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici