Preda: Pentru comisar european se bat Creţu, Corlăţean, Geoană. Cioloş nu mai e susţinut de PSD

Europarlamentarul Cristian Preda afirmă că, după un foarte bun comisar european din partea României, Dacian Cioloş, "pe care PSD nu îl mai susţine" pentru această funcţie, "se bat" acum Corina Creţu, Titus Corlăţean şi Mircea Geoană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

348 afișări
Imaginea articolului Preda: Pentru comisar european se bat Creţu, Corlăţean, Geoană. Cioloş nu mai e susţinut de PSD

Dacian Cioloş (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"O bună reprezentare a României este să avem un comisar european respectat. Ştiţi cine se bate pentru funcţia de comisar european? Se bate «Mihaela, dragostea mea», domnul Geoană, care a visat să fie secretar general NATO, acum încearcă să fie comisar şi, dacă nu-i iese, vrea să fie secretar general ONU. Se mai bate domnul TiTitus Corlăţeancare ca ministru de Externe a vorbit mai mult de politica internă decât de cea externă. Şi se mai bate CoCorina CreţuCorina Creţu e cunoscută, nu? (..) Am avut un foarte bun comisar, Dacian Cioloş. PSD-ul nu îl mai susţine pe Cioloş. (...) Reforma pe care a făcut-o Cioloş în domeniul politicii agricole comune e una din marile reforme din plan european", a declarat Cristian Preda, sâmbătă, la Târgu Mureş.

El a spus că se "pierde cu firea" când vede cum astfel de lucruri sunt tratate "cu dispreţ" şi că "de când s-a format Guvernul Ponta foarte mulţi miniştri nu se duc la Consiliul European, trimit oameni de rangul II, care nu sunt la nivelul omologilor lor".

Preda a subliniat că, pentru o bună reprezentare a interesului naţional, e nevoie ca la Consiliul European să fie prezenţi miniştri, iar aceştia să fie oameni competenţi, care "nu şochează interlocutorii, care văd în CV-urile lor acuzaţii de corupţie, trimiteri în judecată".

Acesta a arătat că şi în Parlamentul European e nevoie, de asemenea, de oameni care pot să reprezinte cetăţenii, şi nu "clanurile de partid".

"Ceea ce se întâmplă în acest moment cu listele de la PSD şi PNL e mai degrabă o afacere de clan. Şi-au luat bilete de vacanţă, la Bruxelles", a adăugat Cristian Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici