Preda: PNL nu va primi vreodată postul de premier

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, marţi, că PNL nu va primi "vreodată" postul de premier, liderul democrat-liberal adăugând că Emil Boc este cel mai potrivit pentru această funcţie, însă decizia este a preşedintelui Traian Băsescu.

32 afișări
Imaginea articolului Preda: PNL nu va primi vreodată postul de premier

Preda: PNL nu va primi vreodată postul de premier (Imagine: Mediafax Foto)

Cezar Preda a declarat, într-o conferinţă de presă la Buzău, că PNL nu va primi postul de premier, aşa cum a solicitat pentru a intra la guvernare alături de PDL, democrat-liberalul adăugând că funcţia trebuie să revină partidului său.

"De la PNL am primit un răspuns nefericit, asemenea celui din decembrie 2008. Când nu vrei să faci ceva pui o condiţie care nu poate fi îndeplinită. În decembrie 2008, PNL a condiţionat intrarea la guvernare prin revendicarea postului de premier. În decembrie 2009, aceeaşi inflexibilitate. Sub nicio formă PNL nu va primi vreodată postul de prim-ministru, nu i-l poate da nimeni. Este a treia forţă politică în România, iar PDL este de două ori mai mare ca reprezentare în toate structurile, inclusiv parlamentară. Au avut invitaţii scrise, oficiale, s-au bucurat de toată bunăvoinţa PDL de a guverna pe centru dreapta, aşa cum îşi doresc românii", a afirmat Preda.

Vicepreşedintele PDL a adăugat, în acelaşi context, că el îl consideră pe Emil Boc cel mai potrivit pentru postul de premier pentru a putea continua ce a început.

"Eu sper ca Emil Boc să fie cel nominalizat pentru postul de prim-ministru. Dar Traian Băsescu va decide cine va ocupa această funcţie. Eu consider însă, cred în sufletul meu, că Emil Boc este cel mai în măsură să continue ce a început. Este un om curat şi cinstit", a mai spus Cezar Preda.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi, la sediul central al partidului, că democrat-liberalii vor merge miercuri la întâlnirea cu PNL cu propunerea de premier de la PDL, aceasta fiind o condiţie care nu se negociază.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Antena 3, că nu crede ca va fi nominalizat premier de către Traian Băsescu, exprimându-şi convingerea că va fi anunţat un Guvern Negoiţă sau Boc şi spunând că, într-o astfel de situaţie, PNL se va afla în opoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici