Preda: Ponta vrea să îl numească pe Geoană comisar ca să scape de un competitor pentru prezidenţiale

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, duminică, la Alba Iulia, că Victor Ponta doreşte să îl numească pe Mircea Geoană comisar european pentru a scăpa de un competitor pentru prezidenţiale în interiorul PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

315 afișări
Imaginea articolului Preda: Ponta vrea să îl numească pe Geoană comisar ca să scape de un competitor pentru prezidenţiale

Mircea Geoană (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Cristian Preda a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Victor Ponta are de gând să îl numească pe Mircea Geoană comisar european pentru a scăpa de un competitor în interiorul PSD în privinţa prezidenţialelor, lucru pe care îl consideră "inacceptabil".

"Victor Ponta are de gând să îl numească pe Mircea Geoană comisar pentru a scăpa de un competitor în interiorul PSD în privinţa prezidenţialelor. Ceea ce este absolut inacceptabil, adică în loc să îl susţină pe Dacian Cioloş, care a făcut un mandat foarte bun, Ponta vrea să plaseze un om care s-a compromis deja, domnul Geoană, în Comisia Europeană. Suntem evident împotriva unei asemenea manevre. Credem că poziţia de comisar european din partea României nu trebuie să fie un premiu de consolare sau obiectul unui troc politic la PSD care să-l avantajeze pe Ponta în competiţia lor pentru cine este prezidenţiabil din partea socialiştilor", a spus Cristian Preda.

Europarlamentarul i-a cerut public premierului Victor Ponta deschiderea unei discuţii publice despre portofoliul pe care România îl va viza la Comisia Europeană.

"Îi cerem lui Victor Ponta să deschidem o discuţie publică despre mandatul care ar trebui vizat de România. Eu, personal, consider că Dacian Cioloş a făcut un mandat foarte bun pentru România şi că ar trebui să ieşim din logica asta partizană care ne-o propune Ponta, cu atât mai mult cu cât vrea să scape de Geoană în competiţia pentru prezidenţiabil care este în PSD", a adăugat Preda.

Cristian Preda afirmă, sâmbătă, că, după un foarte bun comisar european din partea României, Dacian Cioloş, "pe care PSD nu îl mai susţine" pentru această funcţie, "se bat" acum Corina Creţu, Titus Corlăţean şi Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici