Preda se amuză de eliminarea cratimei din sigla PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, luni, pe blogul personal, că doreşte să le răpească plăcerea adversarilor de a râde pe tema eliminării cratimei din sigla partidului, spunând că râde el primul de acest lucru, Preda acuzând totodată "teama de a lua o decizie tranşantă".

31 afișări
Imaginea articolului Preda se amuză de eliminarea cratimei din sigla PDL

Preda se amuză de eliminarea cratimei din sigla PDL (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Ştiu că adversarii vor insista asupra cratimei, aşa că mă grăbesc să le răpesc plăcerea de a râde (singuri) de povestea aceasta. Râd eu primul, încă din titlu!", spune europarlamentarul PDL, titlul postării sale fiind "Pedelist fără cratimă!".

Potrivit lui Preda, faptul că eliminarea cratimei a fost mai uşor de acceptat decât renunţarea la un simbol al partidelor socialiste (trandafirul) vădeşte teama de a lua o decizie tranşantă.

"Criza şi/sau participarea la guvernare explică amânarea unei schimbări majore", mai spune el.

Cristian Preda comentează deciziile luate de Colegiul Director al patidului, duminică seară, arătând că PDL va avea un număr mai mare de lideri decât membrii Executivului, de unde "se poate deduce că un partid e mai greu de condus decât o ţară".

"Notez aici una dintre puţinele izbânzi în dezbaterea pe marginea statutului: eliminarea articolului care declara că ideile noi nu se pot naşte decât în interiorul partidului. Deja acceptată de facto, diversitatea de opinii va fi cultivată ca parte a culturii politico-organizaţionale", arată Preda.

El menţionează că "sunt mici progrese şi în definirea sancţiunilor, în primul rând datorită insistenţei cu care Monica Macovei a pledat pentru clarificarea relaţiei dintre culpă şi apartenenţă la organizaţie".

"Pe ansamblu, votul a eliminat însă o bună parte dintre propunerile făcute. Am vorbit despre acest proces spunând că, în loc să construim o maşină nouă, am cârpit Dacia veche de la începutul tranziţiei", mai comentează Preda pe blog.

Colegiul Director a decis, duminică păstrarea denumirii formaţiunii Partidul Democrat Liberal, singura modificarea fiind eliminarea din abreviere a cratimei dintre PD şi L.

PDL a renunţat şi la schimbarea simbolului partidului, astfel că acesta va rămâne în continuare trandafirul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici